Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 3 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 03-02-2008

Rolletje snoep als buit

Zaandam, vrijdag 1 februari 2008, 15.00 uur

Surveillerende agenten attendeerden jongstleden woensdagavond een inwoner uit Zaandam op een inbraak in zijn auto, die stond geparkeerd aan de Zuidervaart. Een zijruit was ingeslagen en het dashboardkastje doorzocht. De auto was overhoop gehaald, maar de eigenaar kon constateren dat geen waardevolle spullen waren ontvreemd. De buit beperkte zich tot een rolletje snoep.

Twee illegale werknemers in Waterland

Purmerend, zaterdag 2 februari 2008, 18.00 uur

De politie heeft zaterdag in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Vreemdelingenpolitie op zeven locaties in Purmerend en omgeving gecontroleerd op de Wet Arbeid Vreemdelingen. Twee personen zijn aangehouden, omdat zij niet over de benodigde papieren beschikten. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Op de vuist na aanrijding op A8

Oostzaan, zaterdag 2 februari 2008, 00.15 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft zich op de A8 op de afslag Zaandam Zuid een aanrijding voorgedaan, die ontaardde in een vechtpartij. Een automobilist uit Amsterdam moest op de afrit sterk remmen voor een langzaam rijdende vrachtwagen. De bestuurder van de auto achter hem, een 41-jarige man uit Zaandam, kon niet tijdig remmen en botste tegen zijn voorganger. Op zijn beurt werd deze automobilist aangereden door een derde auto. De bestuurder van de tweede auto ging verhaal halen bij de bestuurder van de eerste auto en sloeg hem meerdere maken in het gezicht. De gealarmeerde politie controleerde de betrokkenen op alcoholgebruik. De bestuurder van de middelste auto bleek meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd en werd overgebracht naar het bureau.

Terwijl de politie bezig was met de afwikkeling van de aanrijding kwam een vierde auto aanrijden. Een van de inzittenden sprak kort met de bestuurder van de eerste auto, liep vervolgens op de passagier in de tweede auto af en deelde enkele rake klappen uit. De toegesnelde agenten wisten de vechtpartij snel te beëindigen en hielden de amokmaker aan.

Automobilist rijdt twee maal tegen dezelfde lantaarnpaal

Volendam, zaterdag 2 februari 2008, 02.30 uur

Twee surveillerende agenten hoorden in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Zeestraat in Volendam een harde knal en zagen een auto tegen een lantaarnpaal staan. De automobilist reed vervolgens achteruit en probeerde weg te rijden, maar botste vervolgens nogmaals tegen diezelfde lantaarnpaal. Terwijl de agenten op het voertuig af renden, wist de automobilist te ontkomen. Een zoektocht van de politie naar de auto had al snel resultaat. Auto en bestuurder werden aangetroffen in de Dwarsstraat. De agenten vermoedden dat de man gedronken had. De bestuurder gaf aan mee te werken aan een alcoholcontrole maar saboteerde vervolgens meerdere malen de ademtest. Op het bureau in Purmerend weigerde de man, een 25-jarige inwoner uit Almere, een bloedproef, waarop de man tot eind van de ochtend in hechtenis bleef. Zijn rijbewijs is ingenomen en omdat hij weigerde een bloedproef te ondergaan, zal hij opnieuw rij-examen moeten doen.

Redelijk rustige uitgaansavond Zaandam

Zaandam, zondag 3 februari 2008, 04.50 uur

Zaterdagnacht was het een drukte van belang voor de ingang van een van de uitgaansgelegenheden in het centrum van Zaandam. Daar werd een groot R&B feest werd gehouden, waarvoor naar het schijnt meer kaarten voor in omloop waren dan het maximum aantal bezoekers. Er ontstond enige onrust, toen bleek dat veel wachtenden niet naar binnen mochten. De politie heeft de gemoederen tot bedaren weten te brengen. Verder heeft de politie zaterdagnacht aan vier personen een proces verbaal opgemaakt voor wildplassen en waren er de gebruikelijke opstootjes.

Agente begon haar dienst extra vroeg

Zaandam, zondag 3 februari 2008, 06.40 uur

Een politieagente, op weg naar haar werk, merkte zondagochtend vroeg een zwaar beschadigde auto aan de Westzijde. Ze ging poolshoogte nemen, vond niemand bij de auto, maar zag een voordeur van een woning open staan. In de woning vond ze de gewonde bestuurder van de auto. De 24-jarige Zaandammer gaf toe met zijn auto tegen de gevel van de woning te zijn gereden, maar wilde geen melding bij de politie aangezien hij met alcohol achter het stuur zou hebben gezet. De agente in burger maakte zich bekend als politieagente en hield de man staande tot collega's er waren. De man werd overgebracht naar het bureau waar een bloedproef werd afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. Bovendien werd zijn rijbewijs ingenomen.

Inbraken tijdens vakantie

Kwadijk/Wijdewormer, zaterdag 2 februari 2008.

Dit weekend is in Kwadijk en Wijdewormer ingebroken in woningen waarvan de bewoners op vakantie zijn. Zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat de achterdeur van de woning in Kwadijk was opengebroken. Uit de woning is een kluis gestolen. Zaterdagavond ontving de politie de melding dat was ingebroken in een woning in Wijdewormer door een slaapkamerraam te forceren. Hier zijn geld en sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar beide diefstallen.