Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 3 februari

Regio, 03-02-2008

Persberichten vrijdag 1 t/m zondag 3 februari

Politie Velsen ontmantelt twee hennepkwekerijen

VELSEN, 29 januari Politiemensen van het basisteam Velsen stelden dinsdag 29 januari een onderzoek in naar hennepkwekerijen. Er werden twee woningen doorzocht, één op de Fahrenheitstraat in IJmuiden en één op Groot Hoefblad in Velserbroek. In de woning op de Fahrenheitstraat werd op de zolder een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 120 planten. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. NUON heeft het elektra afgesloten omdat er illegaal stroom afgetapt werd. Ook werden een flatscreentelevisie en een voor de woning geparkeerde auto inbeslaggenomen. Twee in de woning aanwezig personen, een 23-jarige man uit Velserbroek en een 47-jarige vrouw uit Velserbroek werden aangehouden. De 23-jarige verklaarde in de woning te verblijven. In de woning op Groot Hoefblad werd op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 117 oogstrijpe planten. Ook deze plantage is ontruimd en de apparatuur is inbeslaggenomen. De apparatuur en de hennep zijn vernietigd. De 23-jarige man zit nog in voorarrest. De 47-jarige vrouw is na verhoor heengezonden.

Vrachtwagen beschadigt geparkeerde autos

HAARLEM, 1 februari Politiemensen hebben omstreeks 18.00 uur een melding gekregen dat op de Slaperdijkweg een vrachtwagen meerdere personenautos had beschadigd. Ter plaatse gekomen bleek een vrachtwagen, bestuurd door een 40-jarige man uit Gemert, met hoge snelheid over de Slaperdijkweg gereden te zijn richting Spaarndam. Bij het doodlopende gedeelte is hij gekeerd en is teruggereden in de richting Santpoort. Zowel op de heen als op de terugweg zijn geparkeerde autos beschadigd doordat de vrachtwagen tegen de autos is aangereden. Toen omwonenden de vrachtauto wilden laten stoppen door tot drie maal toe op de rijbaan te gaan staan, reed de chauffeur gewoon door, waardoor de bewoners opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Uiteindelijk is hij gestopt omdat een bewoner de weg blokkeerde met zijn personenauto. In totaal zijn acht autos beschadigd. De schade betreft lak- en plaatschade aan de zijkant van de voertuigen. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Na de ademanalyse had hij 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Drie bewoners die opzij moesten springen voor de doorrijdende vrachtwagen hebben aangifte gedaan van poging doodslag. De vrachtwagenchauffeur is in verzekering gesteld. Een onderzoek wordt ingesteld.

Aanrijding letsel

BEVERWIJK, 2 februari Politiemensen hebben omstreeks 13.55 uur een aanrijding behandeld op de kruising Bullerlaan met de Laan der Nederlanden. Een 67-jarige vrouw uit Heemskerk fietste vanaf de Bullerlaan de Laan der Nederlanden op en verkeende daarbij geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 69-jarige man uit Hoofddorp. De vrouw heeft haar enkel gebroken en is naar een ziekenhuis gebracht.

Verkeersongeval op A-9

UITGEEST, 1 februari Omstreeks 23.30 uur kregen politiemensen een melding van een ongeval op de A-9. Bleek dat een 41-jarige man uit Bussen in zijn auto bij Uitgeest de Rijksweg A-9 was opgereden. Bij het invoegen schrok hij van een voertuig dat links van hem reed en verloor de macht over het stuur. Zijn auto sloeg drie keer over de kop, gleed van een talud af en kwam op de kop tegen een boom tot stilstand. De bestuurder leek op het eerste gezicht niets te mankeren, maar is voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Onder invloed van alcohol en cocaïne

HOOFDDORP, 2 februari Politiemensen kregen omstreeks 15.40 uur een melding dat op een parkeerplaats langs de Rijksweg A-4 een automobilist onwel was geworden. Ter plaatse gekomen bleek een 30 jarige man uit Amsterdam hartklachten te hebben omdat hij volgens eigen zeggen cocaïne had gebruikt. Na controle door ambulancepersoneel hoefde de man niet naar een ziekenhuis. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij ook alcohol had gedronken. In verband met de cocaïne is bloed afgenomen. De uitslag hiervan is over enige tijd pas bekend. In verband met de alcohol is een ademtest gedaan. Hieruit bleek dat hij 0.97 promille had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

HAARLEM, 2 februari Tussen 18.55 en 19.05 uur werd een 64 jarige vrouw uit Haarlem op de Joh. De Breukstraat van haar tas beroofd. Een onbekende verdachte kwam van achteren en rukte de tas van de vrouw uit haar hand. De echtgenote van de vrouw is achter de verdachte aangerend. De verdachte is op het Frans Halsplein linksaf de Zocherstraat ingerend richting de Kloppersingel. In de tas zat onder andere geld, een bankpas en een gsm.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend: man, Noord-Afrikaans uiterlijk, leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte 1.75 m, gekleed in een spijkerbroek en een lichte jas.

De politie zoekt getuigen van deze beroving of mensen die de verdachte n.a.v. het signalement hebben gezien of menen te kennen. Ook personen die op andere wijze over informatie beschikken die voor het onderzoek van belang kan zijn worden verzocht zich te melden bij de politie Haarlem, 0900-8844.

Aangehouden na vernieling station Heemstede

HEEMSTEDE, 1 februari Omstreeks 21.40 uur werd bij de politie gemeld dat er op het station Heemstede vernielingen werden gepleegd door een groepje jongelui. Ter plaatse gekomen politiemensen constateerden dat er ruiten waren vernield, deuren waren gebarsten en dat iemand geürineerd had in een wachtruimte. Naar aanleiding van een opgegeven signalement kon een 17-jarige jongen uit Heemstede worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd. Enkele van zijn vrienden zijn vrijwillig meegegaan naar het bureau. Van allen is een verklaring opgenomen. Een verder onderzoek wordt ingesteld. De ouders van de jongeren zijn in kennis gesteld.

Vrouw loopt letsel op door rondvliegend glas

VELSEN-ZUID, 2 februari Politiemensen kregen omstreeks 00.20 uur een melding dat er op de Amsterdamseweg een ruit van een woning was vernield. Ter plaatse bleek dat de bewoonster, een 69 jarige vrouw, nadat er gebeld werd ging kijken wie er voor de deur stond. Zij zag een onbekende man aan de deur rommelen. Toen zij op het raam klopte sloeg de onbekende het raam stuk en vluchtte weg. De vrouw liep letsel in haar gezicht en aan haar voet op door het rondvliegend glas. De politie stelt een onderzoek in.

Aangehouden na vechtpartij

HAARLEM, 3 februari Politiemensen hielden omstreeks 01.30 uur op de Grote Markt een 18-jarige man uit Driehuis aan wegens mishandeling. De politiemensen werden door omstanders aangesproken dat er ruzie was. De politiemensen zagen de verdachte boven op een 20-jarige Haarlemmer zitten en zagen dat deze man een paar klappen van de verdachte kreeg. De verdachte is ingesloten. In zijn fouillering werd een klapmes aangetroffen. De verdachte verklaarde dit even voor zijn aanhouding voor 20 euro te hebben gekocht van een onbekende. Het mes is inbeslaggenomen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Schennispleger aangehouden

HOOFDDORP, 1 februari Politiemensen hielden omstreeks 13.00 uur een 26 jarige man uit Lisserbroek aan wegens schennis der eerbaarheid. Er was bij de politie gemeld dat de man in zijn auto zichzelf aan het bevredigen was. De politiemensen troffen de man in zijn auto aan met zijn broek op de knieën. Hierop is hij aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na bedreiging buschauffeur

NIEUW-VENNEP, 2 februari De politie heeft omstreeks 23.25 uur drie verdachten aangehouden wegens bedreiging van een buschauffeur. De drie, onderdeel van een groep van 6 jongeren, waren vervelend in de bus, Ze scholden de chauffeur uit en waren opstandig. Toen zij de bus uitgingen, bedreigden zij de bestuurder en schopten ze tegen de bus aan. Naar aanleiding van een opgegeven signalement konden de drie verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 16 en een 17 jarige jongen uit Hoofddorp en om een 18 jarige jongen uit Amsterdam. De drie zijn ingesloten. Een onderzoek wordt ingesteld.

Autobrand

BEVERWIJK, 2 februari Omstreeks 05.40 uur werd een brand gemeld op het Meerplein. Bleek dat twee autos in brand stonden. De brandweer heeft het vuur geblust. De twee autos zijn uitgebrand een derde auto raakte beschadigd. Medewerkers van forensische opsporing hebben een onderzoek ingesteld waaruit is gebleken dat het waarschijnlijk om brandstichting gaat. Van de eigenaren is een aangifte opgenomen. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Letsel door ontplofte gasfles

BEVERWIJK, 2 februari Politiemensen stelden omstreeks 18.30 uur een onderzoek in na een melding van een ontplofte gasfels op de Randweg. Bleek dat een 39 jarige man uit Amsterdam een gaslucht rook in een camper die in een loods aan de randweg stond. Omdat de man niet goed kon zien, stak hij zijn aansteker aan met als gevolg een explosie. De man is met letsel aan zijn gezicht en handen naar een ziekenhuis gebracht. Naast de camper is er geen verdere schade,

Letsel na spelen met wasbenzine

HEEMSKERK, 2 februari Politiemensen stelden omstreeks 21.50 uur een onderzoek in naar aanleiding van een melding. Bleek dat een 15 jarige jongen uit Heemskerk brandwonden had opgelopen nadat er, toen hij met enkele vriendjes op de Kerkweg aan het spelen was, een fles wasbenzine in brand was gevlogen. Het slachtoffer probeerde het vuur te doven door op de fles te springen. Er ontstond echter een steekvlam waardoor zijn broek in brand vloog en zijn gezicht letsel bekwam. De jongen is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Aangehouden met wapen

HOOFDDORP, 1 februari Politiemensen hielden omstreeks 23.45 uur twee jongens uit Hoofddorp aan van 16 en 15 jaar. Getuigen zagen de jongens fietsen op de Tuinweg en er werd gezien dat zij wapens bij zich hadden. De twee werden door de politie aangetroffen en aangehouden. Eenmaal op het bureau bleek dat zij beiden een luchtdrukpistool (zogenaamd balletjes wapen) bij zich droegen. De wapens zijn inbeslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.