Politie Drenthe

Zondag

Assen, 03-02-2008

Diefstal ansichtkaarten
MEPPEL Tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 9.00 uur is ingebroken in een auto aan de Oosterboerweg. Uit het voertuig is onder meer een cd speler weggenomen en 200 sets ansichtkaarten van de stichting leven met kanker. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. Mogelijk probeert de dader de kaarten te verkopen(BPS 08-109014)

Auto tegen boom
RUINEN In de nacht van zaterdag op zondag botste een auto tegen een boom aan de Bronnegerstraat. De 21-jarige bestuurder uit Gasselte raakt bekneld. De man reed vanuit Buinen in de richting van Gasselte en raakte met zijn auto in de berm. Nadat hij probeerde te corrigeren, botste hij tegen de boom. Een inzittende bleef ongedeerd. De bestuurder is naar het ziekenhuis in Emmen is gebracht met beenletsel en een hoofdwond. Van hem is een bloedproef afgenomen omdat er het vermoeden bestaat dat de man te veel heeft gedronken.(BPS 08-109212)

Aanvulling persbericht dodelijk ongeval A37
HOOGEVEEN De persoon die zaterdagavond op de A37 om het leven is gekomen, is een 45-jarige man uit Emmen. De man die met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis is vervoerd, is een 46-jarige man uit Heemskerk. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. De A37 is tot in de eerste uren van de nacht afgesloten geweest voor het verkeer. Omdat het sporenonderzoek bemoeilijkt werd doordat er te weinig verlichting was, heeft het wat langer geduurd dan verwacht. Meerdere getuigen hebben zich inmiddels bij de politie gemeld. Degenen die nog geen contact hebben gehad, maar wel informatie hebben over het ongeval, kunnen bellen met 0900-8844 en vragen naar de politie in Hoogeveen.(BPS 08-109116)

Rijden onder invloed
NOORDSCHESCHUT Een 30-jarige man uit Nieuweroord is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij is vanaf het café de Drostenraai opgedraaid naar huis. Daar werd hij staandegehouden. Op het bureau blies hij 595 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(BPS 08-109178)
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder de invloed. De verdachte werd aangehouden aan de Tweede Bokslootweg. Hij blies op het bureau 935 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-109195) BEILEN Een 22-jarige man uit Uffelte is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de A28 wegens het rijden onder invloed. Hij blies op het bureau 480 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.
(BPS 08-109196)
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige beginnend bestuurder uit Nieuwlande. De jongeman reed door Hoogeveen en werd door zijn opvallende rijgedrag (snel optrekken/stilstaan, snel optrekken/stilstaan etc) staandegehouden aan de Bentinckslaan. De jongen gedroeg zich erg vervelend en moest uiteindelijk mee naar het bureau om te blazen. Hij blies 665 ugl.(BPS 08-109197) HOOGEVEEN Het rijbewijs van een 29-jarige man uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. De bestuurder reed op de Mr. Cramerweg en werd staande gehouden. Op het bureau blies de man 580 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-109217)

Winkeldief aangehouden
EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw zou bij een winkel aan de Warmeerweg onder meer shampoo hebben weggenomen. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. In overleg met Justitie heeft zij een dagvaarding gekregen. De vrouw staat bekend als veelpleger.(BPS 08-109093)

Diefstal tas in korte tijd opgelost
EMMEN Een 43-jarige vrouw uit Emmen deed zaterdagmiddag aangifte van diefstal van haar rugtas. Ze zat te lezen in de bibliotheek toen een onbekende man plotseling haar tas meenam. De vrouw ging naar het bureau en deed aangifte van diefstal. De agenten die de aangifte opnamen, hadden op basis van het signalement dat werd gegeven een idee van de vermoedelijke dader. Zij gingen het centrum in en bij het station werd de verdachte aangesproken. Deze 31-jarige man uit Veenoord bekende direct de diefstal en gaf de gestolen goederen terug. De verdachte moest mee naar het bureau en werd verhoord. Hij kreeg uiteindelijk een dagvaarding mee naar huis.(BPS 08-109066)

Politie zoekt twee jongens die achter fietsendief zijn aangegaan ASSEN Zaterdagmiddag troffen agenten een 15-jarige jongen uit Assen die nogal ontdaan was. Zijn fiets was zojuist onder bedreiging gestolen door een nog onbekende man aan het Museumlaantje. Zijn vriendje was nog achter de dader aangefietst. De dader haalde op dat moment uit naar de jongen. Laatstgenoemde kon nog maar net de klap ontwijken. De dader is een blanke man tussen de 20-30 jaar oud, heeft zwart stijl haar (van voren kort en van achteren wat langer), hij droeg een witte trui met capuchon met zwarte letters pitbull, hij droeg een groene bomberjack en een zwarte trainingsbroek. Mensen die meer weten over de dader worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Volgens de aangever zouden nog twee andere jongens achter de dader zijn aangefietst. Hun identiteit is nog niet bekend. Graag komen we met deze twee jongens in contact. (BPS 08-109076)

Jongeman aangehouden
ROLDE Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een18-jarige jongen uit Gieten aangehouden wegens baldadigheid. De jongen had ruzie aan de Stationsstraat met een andere jongeman. De agenten kwamen tussen beide en de laatstgenoemde jongeman liep rustig weg. De jongen uit Gieten werd echter erg agressief en werd door een vriend van hem in bedwang gehouden. Plotseling wilde hij zijn vriend een vuistslag geven. De agenten wilden hem aanhouden, maar werden eveneens gehinderd. De jongeman probeerde een agent te schoppen en sloeg de andere agent. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is verhoord en naar huis gekeerd met een boete. Toen hij naar huis mocht hebben de agenten aangeboden om een taxi voor hem te bellen. Hij had immers nog 15 km te gaan en bovendien verkeerde de jongen onder invloed van alcohol. Daar wilde hij echter niets van weten en besloot te voet te gaan.(BPS 08-109194)

Aanhouding wegens vernieling
EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Emmen aangehouden wegens vernieling van een deur van horecagelegenheid aan de Wilhelminastraat. Een beveiligingsmedewerker is de verdachte gevolgd en heeft hem uiteindelijk overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-109191)

Twee vrouwen aangehouden wegens oplichting
ASSEN Zaterdagmiddag zijn een 24-jarige vrouw uit Aalden en een 35-jarige vrouw uit Assen aangehouden wegens oplichting. De vrouwen wilden voor 19,60 aan kledingstukken afrekenen bij de kassa van een kledingwinkel aan het Mercuriuslpein. Dit terwijl de originele prijs van de kleding 205,65 was. De prijskaartjes op de kledingstukken waren vervangen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Beiden verklaren geen idee te hebben hoe de kaartjes zijn omgewisseld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-109039)

Mishandeling relationele sfeer
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aangifte opgenomen van mishandeling. Een 27-jarige vrouw Hoogeveen zou kort daarvoor door haar ex vriend zijn mishandeld. De verdachte was bij aankomst van de politie verdwenen. Hij zal door de politie worden uitgenodigd op het bureau.(BPS 08-109173)

Jongen aangehouden wegens mishandeling
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongen uit Geeuwenbrug aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou aan de Domoweg een 24-jarige jongen hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-109184)

Mishandeling leidt tot aanhouding
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige jongen uit Assen aangehouden wegens mishandeling. Hij zou aan de Mulderstraat een 37-jarige man uit Assen hebben geslagen. Deze persoon was al voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De 19-jarige jongen bekende te hebben geslagen, volgens hem omdat de 37-jarige man bedreigend op hem afkwam. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Ook de aangever zal worden gehoord.(BPS 08-109186)

Aanhouding wegens bedreiging
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige uit Assen aangehouden wegens bedreiging van een medewerker van een discotheek aan de Domoweg uit Beilen. De jongeman is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-109179)

Klikos in de brand
HOOGEVEEN Zondagmorgen rond 6.30 uur is brand ontstaan aan de Juliana van Stolbergstraat. Vier klikos stonden in de brand en twee fietsen. De brandweer heeft de branden geblust. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. (BPS 08-109223)

Man aangehouden wegens doen van valse melding
EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Nijmegen aangehouden aan het Bastion. Rond 16.00 uur zou er gevraagd zijn om een ambulance aan voornoemd adres voor een vrouw met hartklachten. De melder zou tijdens het telefonische contact met het ambulancepersoneel hebben gedreigd. Daarom is de politie meegegaan ter assistentie. Kort daarna kreeg de politie een melding van een schietpartij op hetzelfde adres. Na onderzoek bleek niets van dit alles aan de hand te zijn en werd de 29-jarige man aangehouden wegens het doen van een valse melding. De 29-jarige vrouw uit Emmen die in het pand aanwezig was, ging door het lint en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is bezig met het vervolgonderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-109107)

Medicijnen verloren
HOOGEVEEN Naar nu bekend is geworden, is een vrouw uit Hoogeveen mogelijk vanaf dinsdag 29 januari haar medicijnen verloren. De medicijnen heeft ze dinsdag opgehaald bij een apotheek aan de Wielewaal. Het gaat om anti depressiva met de naam: EFEXOR XR. Het zou gaan om 15 capsules. Mensen die de medicijnen hebben gevonden, worden gevraagd ze naar het dichtstbijzijnde politiebureau te brengen.(BPS 08-108875)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.