Politie Limburg-Zuid

Dronken automobilisten

Naast de overige dronken bestuurders hebben een aantal van hen ook een aanrijding veroorzaakt;

In Maastricht eindigde de rit van een 26-jarige Maastrichtenaar zaterdag rond 01:00 uur op een Maastrichter paaltje in de Uitbelderstraat. De man had dusdanig veel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Landgraaf 'parkeerde' een 25-jarige Landgravenaar zijn auto op een groenvoorziening op de kruising Juliana van Stolbergstraat met de Kakertsweg. Dit gebeurde vrijdagavond rond 21:30 uur. Hij had de stoeprand geraakt en was vervolgens geslipt, tegen een Amsterdammertje, een boom en de paal van een straatnaambord aangereden en tot stilstand gekomen. Het Amsterdammertje was met zoveel kracht aangereden dat die was losgeraakt en tegen de gevel van een woning was geslagen. De man kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van vijf uur opgelegd. Ook moest hij het kentekenbewijs deel 1 van zijn zwaarbeschadigde auto inleveren.

In Geleen sloeg zaterdagochtend rond 05:30 uur een auto over de kop en belandde zo op het gras voor een appartementencomplex aan de Tunnelstraat. De 20- jarige bestuurder, afkomstig uit Geleen, raakte het troittoir, waarna hij tegen een muurtje botste, vervolgens tegen twee afvalcontainers en een paal raakte en hierna over de kop sloeg. De verdachte kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Omdat hij als beginnend bestuurder een promillage van meer dan 0,5 had, werd zijn rijbewijs inbeslag genomen.

03-02-2008, regio Limburg-Zuid