Politie Limburg-Zuid

Dronken automobilist pleegt na dollemansrit verzet bij aanhouding

Zaterdagochtend rond 10.00 uur is een 26-jarige automobilist uit Maastricht met veel verzet aangehouden nadat hij een stopteken had genegeerd en in een dollemansrit door Maastricht had gereden. Ook een omstander die tijdens de aanhouding een agent sloeg werd aangehouden.

Een patrouille zag de man rijden op de Terblijterweg. Hij kwam hierbij een aantal keren bijna in de berm terecht. Omdat de politie alcoholgebruik vermoedde, gaven zij de man een stopteken. Dit negeerde hij, waarna hij met zeer hoge snelheid verder door Maastricht reed. Op de Ambyerstraat-Zuid reed hij op de linkerweghelft waardoor tegemoetkomend verkeer moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Ook reed hij daar een stuk over het voetpad. Bij de rotonde Terblijterweg/Olympiaweg negeerde hij stoptekens en omzeilde hij de voor hem stilstaande auto's door over het grasveld de Olympiaweg op te rijden. In de Koning Clovisstraat haalde hij een automobilist net voor een drempel in. Deze moest hard afremmen en naar rechts sturen om zo een aanrijding te voorkomen. Bij een voetgangersoversteekplaats op de Czaar Peterstraat bij de kruising met de Frankenstraat wilde een vrouw oversteken. Zij zag de verdachte aankomen rijden en stapte terug de stoep op. De verdachte reed daar ongeveer 80 km/uur. Ook reed de verdachte in de buurt van de ventweg van de Pr. Rooseveltlaan langs een dubbel geparkeerd staand voertuig. De bestuurder daarvan had zijn portier geopend. Toen de verdachte aan kwam rijden kon de geschrokken bestuurder nog net zijn portier dichtgooien en achter zijn auto springen. De verdachte reed met de twee linkerwielen over de stoep, langs deze auto.

Uiteindelijk werd de automobilist op de Burg. Bauduinstraat klemgereden door de politie. Terwijl een agent hem uit de auto wilde halen, zag de verdachte kans de auto eerst nog een stuk naar achteren en vervolgens een stuk naar voren te rijden. De agent, die hierbij werd meegetrokken, raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Met behulp van assistentie van andere agenten kon de man uiteindelijk in de handboeien worden geslagen en naar het politiebureau worden gebracht.

Tijdens de aanhouding kwamen omstanders zich met de aanhouding bemoeien. Eén agent hield hen op afstand zodat de andere agenten de verdachte konden aanhouden. Een omstander, een 38-jarige Maastrichtenaar, was het hier blijkbaar niet mee eens en sloeg zonder verdere aanleiding de agent ineens in zijn gezicht. Deze man is ook aangehouden door de te hulp geschoten Koninklijke Marechaussee. De 26-jarige Maastrichtenaar wordt maandag voorgeleid bij justitie. Hij bleek een ontzegging van zijn rijbevoegdheid te hebben. Verder had hij te veel gedronken en is van hem een bloedtest afgenomen omdat hij ervan wordt verdacht verdovende middelen te hebben gebruikt.

De politie is op zoek naar getuigen van deze autorit. Zij wil met name graag in contact komen met de mensen die hierboven genoemd werden, zoals de vrouw bij de voetgangersoversteekplaats. U kunt zich melden bij een politiebureau of contact opnemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 -8844(lokaal tarief).

03-02-2008, Maastricht