Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 3 februari 2008

Man vervalst acceptgiro

Enschede

Een 64-jarige man uit Utrecht werd vrijdag 1 februari aangehouden. De man wordt er van verdacht, vermoedelijk door vervalsing van een acceptgirokaart, geld te hebben gestolen van een bedrijf uit Enschede.

Op vrijdag 26 oktober 2007 deed een 49-jarige directeur van een bedrijf aan de Eeftinksweg in Enschede aangifte van oplichting. De man verklaarde dat ten onrechte een bedrag van enkele duizenden euro's van de rekening van het bedrijf was afgeschreven. Vermoedelijk was het geld gestolen met behulp van een vervalste acceptgirokaart. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van het onderzoek kon op vrijdag 1 februari een 64-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. De man meldde zich op het politiebureau in Enschede. De 64-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-138776)

Rijden onder invloed

Plaats

Het rijbewijs van een 31-jarige man uit Enschede werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari ingevorderd. De man bestuurde onder invloed van alcohol zijn auto op de Wenninkgaarde in zijn woonplaats.

Surveillerende agenten zagen zondag 3 februari omstreeks 02.28 uur een auto rijden over de Wenninkgaarde in Enschede. Om de bestuurder van de auto aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd de auto aan de kant gezet. Bij de bestuurder, een 31-jarige Enschedeër, werd de blaastest afgenomen. De man blies 1,45 promille. Het rijbewijs van de Enschedeër werd daarom ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-014192)

Duo aangehouden na vechtpartij in eetgelegenheid

Haaksbergen

Twee Haaksbergenaren van 22 en 20 jaar werden zaterdag 2 februari aangehouden. De twee mannen waren betrokken bij een vechtpartij in een eetgelegenheid aan de Spoorstraat in hun woonplaats.

Op zaterdag 2 februari werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er een vechtpartij gaande was in een eetgelegenheid aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Ter plaatse spraken agenten met de 43-jarige eigenaar van de zaak. De man vertelde dat er tijdens het afrekenen onenigheid was ontstaan met een groep aanwezigen. Toen de eigenaar de groep weg stuurde, werd hij door een van de aanwezigen op zijn hoofd geslagen. Ook een andere medewerker van de zaak werd door een ander groepslid geslagen. De eigenaar van de zaak deed aangifte. De twee aanwezigen die hadden geslagen, twee Haaksbergse mannen van 22 en 20 jaar, werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-014066)

Notoire winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 31-jarige man uit Enschede werd zaterdag 2 februari aangehouden, omdat hij bij een winkel aan het H.J. Van Heekplein in zijn woonplaats winkeldiefstal heeft gepleegd.

Op zaterdag 2 februari werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat personeel van een winkel aan het H.J. Van Heekplein in Enschede een winkeldief op heterdaad betrapt had. Ter plaatse spraken agenten met een medewerker van de zaak. Die vertelde dat de man betrapt werd, terwijl deze goederen onder zijn jas stopte. De man, een 31-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man een veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-014053)

Beschonken bestuurder twee keer in de fout

Enschede

Het rijbewijs van een 24-jarige man uit Enschede werd zaterdag 2 februari ingevorderd, omdat de man twee keer binnen een etmaal werd aangehouden wegens rijden onder invloed.

Zaterdagochtend 2 februari werd omstreeks 05.00 uur gemeld dat op de Roomweg in Enschede een auto de Roombeek in was gereden. Ter plaatse troffen agenten inderdaad een auto in de beek aan, met daarin een 24-jarige man uit Enschede. De man verklaarde de beek in te zijn gegleden. De auto werd door een sleepbedrijf uit de beek gehaald en geparkeerd op de Roomweg. Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om hem aan een alcoholcontrole te onderwerpen. De man blies 1,05 promille en kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd, waarna hij omstreeks 06.45 uur in vrijheid werd gesteld.

Omstreeks 07.15 uur zagen surveillerende agenten de 24-jarige bestuurder weer rijden op de Roomweg. Omdat de man reed terwijl zijn rijverbod nog van kracht was, werd hij wederom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man werd opnieuw aan ademanalyse onderworpen, waarbij hij 0,83 promille blies.

Het rijbewijs van de 24-jarige werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-013874 / 08-013895)

Verdachte inbraak wordt aangehouden

Losser

Een 19-jarige man uit Enschede werd zaterdag 2 februari aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt een inbraak te hebben gepleegd bij een woning aan de Leliestraat in Losser.

Op zaterdag 2 februari werd omstreeks 16.00 uur gemeld dat een inbreker was betrapt bij een woning aan de Leliestraat in Losser. Tegelijkertijd werd gemeld dat aan de Irisstraat een ruzie gaande was. Ter plaatse op de Irisstraat bleek dat omstanders een man vasthielden die aan de Leliestraat betrapt was op woninginbraak. De omstanders droegen de man, een 19-jarige Enschedeër, over aan de politie. De agenten hielden de Enschedeër aan en brachten hem over naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-014024)

Man zwaargewond naar ziekenhuis na val van fiets

Nijverdal

Een 55-jarige man uit Hellendoorn is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari ernstig gewond geraakt, toen hij met zijn fiets ten val kwam op de Korenbloemstraat in Nijverdal.

Zondag 3 februari werd omstreeks 00.35 uur gemeld dat er een man van zijn fiets was gevallen op de Korenbloemstraat in Nijverdal. Ter plaatste troffen agenten een man aan, die onder zijn fiets in een plas bloed lag. Een ambulance kwam gelijktijdig aanrijden. Omdat bij de man geen hartslag waargenomen werd, werd reanimatie toegepast. De man werd door de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij in kritieke toestand werd opgenomen.

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de politie Twente deed onderzoek op de plaats van het ongeval om de toedracht van het gebeurde te achterhalen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer over de Korenbloemstraat fietste in de richting van de Azaleastraat. Ter hoogte van de ingang van de Korenbloemstraat is de man vermoedelijk tegen een op de weg staand paaltje gefietst, waarna hij voorover sloeg en ten val kwam. Bij de val kwam de man op zijn hoofd terecht. (08-014169)

Bestuurder onder invloed blijkt in bezit van drugs

Holten

Een 23-jarige man uit Eefde werd zondag 3 februari aangehouden. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen, terwijl hij zijn auto bestuurde op de A1 nabij Holten.

Op zondag 3 februari werd omstreeks 04.00 uur gemeld dat een auto zich verdacht ophield op parkeerplaats Struik langs de A1 nabij Holten. Ter plaatse zagen agenten de in de melding genoemde auto net wegrijden. De bestuurder werd aan de kant gezet om hem aan een verkeerscontrole te onderwerpen. Omdat de man met dubbele tong sprak, vermoedden de agenten dat de man onder invloed van drank en/of verdovende middelen reed. De bestuurder, een 23-jarige man uit Eefde, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om een alcoholtest af te nemen. Uit ademanalyse bleek dat de man niet gedronken had. Om te onderzoeken of de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde, werd een bloedproef afgenomen. Bij onderzoek werden in de auto van de 23-jarige verschillende zakjes met wit poeder aangetroffen. De 23-jarige man uit Eefde is in verband met de aangetroffen drugs voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-014218)

Motorrijder gewond na botsing met auto

Beckum

Een 30-jarige man uit Haaksbergen raakte zondag 3 februari gewond, toen hij op de Haaksbergerstraat in Beckum met zijn motor in aanrijding kwam met een 23-jarige automobilist uit Hengelo.

Op zondag 3 februari werd omstreeks 10.25 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een motorrijder en een automobilist op de Haaksbergerstraat in Beckum. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige man uit Hengelo met zijn auto over de Haaksbergerstraat in Beckum, komende uit de richting van Hengelo, reed. Toen de 23-jarige op een gegeven moment linksaf in de richting van een woning wilde slaan, zag hij een tegemoetkomende 30-jarige motorrijder uit Haaksbergen over het hoofd. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed frontaal op de afslaande auto. Hierbij werd de 30-jarige gelanceerd en kwam verderop in de berm terecht. Bij de aanrijding raakte de 30-jarige motorrijder uit Haaksbergen gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-014284)

tel.: 053-4555588


---- --