Nieuw jazzprogramma Drechtstad FM Dordrecht


DORDRECHT, 20080125 -- Nieuw radioprogramma BUMPIN' Drechtstad FM Dordrecht Zondag 3 februari start de eerste uitzending van het nieuwe jazzprogramma Bumpin' op de regionale radiozender Drechtstad FM uit Dordrecht. Aanvang 15.00 uur

De vier muziekliefhebbers Sjoerd Zegers, Berny Manspeaker, Margot de Klerk en Ben Korzelius hebben zich verenigd en willen de luisteraar laten genieten van jazzmuziek in alle stijlen en informatie geven omtrent actuele ontwikkelingen.

In de eerste uitzending van 3 februari wordt aandacht besteed aan de nieuwe cd `Love Revisited' van Toon Roos, die hij op 2 februari presenteert in het BIM Huis in Amsterdam. Ook stellen zij zich in de eerste uitzending voor aan de luisteraars aan de hand van hun muzikale keuze.
Vaste onderdelen in Bumpin' zijn de "CD van de Week", concertagenda en "De Schatkamer", een rubriek met een classic jazznummer. Er wordt vooruitgekeken naar jazzfestivals, concerten en ook aandacht voor nieuwe cd's, interviews, specials en jazzmusici uit Dordrecht en regio. Het programma wordt grotendeels gepresenteerd in duo-presentatie en is elke zondag te beluisteren tussen 15.00 en 16.00 uur op de kabel 105.9 FM en 95.7 FM in de ether. Via internet is "Bumpin" rechtstreeks te volgen op www.drechtstadfm.nl In een later stadium zijn de uitzendingen ook te podcasten.

Het muziekformat ziet er als volgt uit: Swing, New Orleans en vocaal zal bij Margot de Klerk aan bod komen. ( NB. Zij is de eerste vrouwelijke DJ die een jazzprogramma gaat presenteren op Drechtstad FM.)
Berny Manspeaker en Ben Korzelius zullen meer aandacht vestigen op nieuwe stijlen zoals nu-jazz en jazz uit de 21e eeuw, maar ook world, funk en soul komen langs. Sjoerd Zegers laat met name muziek uit de jaren vijftig en zestig horen en de nieuwe ontwikkelingen in de Europese jazz. Verder blikt hij vooruit op de concerten in de regio Breda .
De naam Bumpin' is de originele titel van een nummer van de legendarische Blue Note gitarist Wes Montgomery. De Duitse trompetist Till Brönner maakte recentelijk een prachtige cover van dit nummer en zal als tune veelvuldig in het programma te horen zal zijn.

Reacties van luisteraars zijn welkom op : bumpin@drechtstadfm.nl of tijdens uitzendingen op tel.078-6492659





Ingezonden persbericht