Politie Haaglanden

persberichten 3 februari

Haaglanden, 03-02-2008

Vijf gewonden bij aanrijding Bankastraat
Den Haag - Vrijdagavond 1 februari ontstond om 19.40 uur bij een aanrijding met twee auto's een enorme ravage met vijf slachtoffers. Diverse hulpdiensten waren lang bezig met het bevrijden van de slachtoffers. Ter hoogte van de kruising Dr. Alette Jacobsweg met de Bankastraat botste de bestuurster van een personenauto frontaal op een bestelauto. De vier vrouwelijke inzittenden van de personenauto (21-28 jaar) raakten bij het ongeval zwaar gewond en moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De bestuurder van de bestelauto, een 54-jarige Hagenaar raakte bij het ongeval lichtgewond. Alle slachtoffers werden vervoerd naar het ziekenhuis. Een mobiel medisch team verleende op de plaats van het ongeval de eerste medische opvang van de slachtoffers. Naar omstandigheden maken de slachtoffers het redelijk. Naar de toedracht van het ongeval stelt de politie een onderzoek in. De kruising is geruime tijd voor al het verkeer afgesloten geweest.

Steekpartij met letsel (oproep getuigen)
Den Haag Op zondag 3 februari omstreeks 00.40 uur ontstond er op het Spui ter hoogte van een Hamburgerwinkel een vechtpartij. Er zou ook bij gestoken zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat twee jongens steekwonden hadden opgelopen. Er zou tussen vier jongens in de leeftijd van 20 tot en met 26 jaar ruzie zijn ontstaan. De ruzie zou zijn begonnen op de Hofweg ter hoogte van het restaurant Dudok. Tijdens de ruzie werd er ook gestoken en raakten de twee gewond. De twee zijn naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De andere twee zijn aangehouden en de zaak wordt onderzocht wie wat heeft gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van dit steekincident . Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat van Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden na aanrijding
Den Haag Een 42-jarige Hagenaar is op zaterdag 2 februari omstreeks 03.20 uur in zijn woning aan de Constant Rebecquestraat aangehouden. Door getuigen was gezien dat deze man kort daarvoor als bestuurder met zijn auto tegen twee geparkeerd staande voertuigen was aangereden. Zonder zich te hebben bekommerd om deze autos is de bestuurder zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt naar zijn woning gegaan. Aldaar kon hij korte tijd later worden aangehouden.

Twee jongens aangehouden na schieten op eenden
Den Haag Twee jongens van 17 en 19 jaar afkomstig uit Brielle en Den Haag zijn op zaterdag 2 februari om 15.45 uur aangehouden op de Leidsestraatweg in Den Haag. Getuigen hadden gezien dat de jongens in het Haagsebos bij een vijver, met een voorwerp in hun hand op eenden richten. Ze vertrouwden dit niet en waarschuwden de politie. Deze stelden een onderzoek in en tijdens de controle, bleek dat de jongens een luchtbuks in hun bezit hadden met patronen. Ook werd een mes aangetroffen. Beide jongens zijn hierop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Man gewond na aanrijding
Den Haag Een 22-jarige man uit Leiden is op zaterdag 2 februari omstreeks 06.00 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Benoordenhoutseweg ter hoogte van een benzinestation. Deze man zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Leiden. Deze kwam uit de richting van Wassenaar en reed in die van Den Haag. Ter hoogte van een benzinestation haalde hij een ander voertuig in en bij het terugsturen naar de rechterrijbaan raakte hij vermoedelijk de macht over zijn stuur kwijt. Het gevolg was dat hij ging slingeren en tegen een boom tot stilstand kwam. Zijn passagier liep hierdoor een hoofdwond op en een pijnlijke nek. Personeel van de brandweer moest het slachtoffer uit de auto knippen. Hij is vervoerd door de GGD naar het Bronovo ziekenhuis.

Met teveel drank op toch achter het stuur
Den Haag Een 40-jarige man uit Den Haag werd met zijn auto op zondag 3 februari omstreeks 05.08 uur gecontroleerd op de Gevers Deijnootweg. De
Man bleek alcohol te hebben gedronken en moest een blaastest afleggen. Hierna werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij wederom moest blazen. Hij blies 1075 ugl. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en moest zijn rijbewijs inleveren. Bovendien werd hem een rijverbod van 14 uren opgelegd.

Agressieve Man aangehouden
Den Haag Een 21-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 2 februari omstreek 08.50 uur aangehouden in een supermarkt van Albert Heijn aan de Grote Marktstraat. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een agressieve man de supermarkt was binnengekomen en uit de schappen spullen haalde en deze in een plunjebaal stopte. Toen personeel de man hierop aansprak bedreigde hij het personeel. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de man zeer agressief en ging uit zijn dak. Hij moest overmeesterd worden. Tijdens deze overmeestering raakten twee agenten licht gewond. De man moest gepepperd worden. Hij is voor zijn gedrag aangehouden en overgebracht naar een politiebureau alwaar hij is ingesloten. Maandag zal de man worden voorgeleid.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling
Den Haag Twee mannen van 37 en 41 jaar uit Den Haag zijn op vrijdag 1 februari om 20.15 uur aangehouden in de Tramtunnel Noord ter hoogte van de halte Spui. Deze twee mannen worden er van verdacht controleurs van de HTM te hebben mishandeld. Toen agenten ter plaatse kwamen en de mannen aanhielden vond een van hen het nodig om een agent nog te beledigen. De twee moesten met enig geweld onder controle gebracht worden. De twee controleurs raakten bij de worsteling gewond.

Man aangehouden na inbraak autos
Den Haag Een 19-jarige man uit Den Haag is op zondag 3 februari om 05.00 uur aangehouden op de Ferdinand Bolstraat. Getuigen hadden gezien dat deze man veel belangstelling had voor geparkeerd staande autos. Toen deze man korte tijd later werd gecontroleerd bleek hij drie RCD frontjes in zijn bezit te hebben. Hierop is deze man aangehouden als verdacht van auto-inbraken en overgebracht.

Graffiti bekladders aangehouden
Den Haag Twee jongens van 16 en 17 jaar oud afkomstig uit Den Haag zijn op zondag 3 februari omstreeks 05.10 uur aangehouden. Een van hen wilde zich aan zijn aanhouding onttrekken maar kon na een korte achtervolging toch worden aangehouden. Deze jongens worden er van verdacht een abri te hebben beklad met graffiti op de Zoetermeerse Rijweg. Ook was er een trottoirband beklad. Vermoedelijk waren de twee in het bijzijn van een derde persoon maar deze wist te ontkomen. De jongens zijn meegenomen naar een politiebureau.

Vrouw gewond na aanrijding
Den Haag Een 79-jarige vrouw uit Den Haag is op zaterdag 2 februari omstreeks 15.10 uur gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw fietste aldaar met een andere dame op de Mozartlaan ter hoogte van de Groen van Prinstererlaan. Op dat moment reed een 12-jarig jongetje met zijn fiets plotseling van het trottoir de rijbaan op. Dit bemerkte een 55 jarige bestuurder van een personenauto die daar reed te laat op en botste op de jongen. Door de klap kwam de fiets van de jongen tegen een van de dames aan. Hierdoor kwam de dame ten val en kreeg het stuur van haar fiets in haar buik. Zij is door de GGD vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis.

Wildwest in Leidschendam
Leidschendam Een achtervolging, een aanrijding, politieafzettingen, een bijtende politiehond en de arrestatie van twee verdachten. Dit was op vrijdag 1 februari omstreeks 23.15 uur het gevolg van een overval in de gemeente Voorschoten. Politie Hollands Midden verstrekte kort na de overval gegevens van de overvallers en de vluchtauto. De auto werd op de Veursestraatweg nabij de Noordsingel door surveillerende politieagenten aangetroffen. De daders vluchtten de wijk Prinsenhof in, waarbij de bestuurder van de vluchtauto al snel de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen een verkeerspaal en twee geparkeerde autos. De daders gingen er vervolgens te voet vandoor. De politie zette de wijk af en zocht met man en macht naar de verdachten. Eén verdachte werd korte tijd later op de Kastelenring aangehouden. Een tweede verdachte had zich in een container verstopt. Hij werd door een politiehond aangetroffen. De man liep bij zijn aanhouding enkele bijtwonden op. Beide verdachten werden overgebracht naar politie Hollands Midden, waar het onderzoek naar hun betrokkenheid aan de overval wordt voortgezet

Politie vindt vermiste man
Wassenaar Politie Haaglanden heeft vrijdagochtend 1 februari in het duingebied van Wassenaar de 59-jarige B van der L aangetroffen. De man heeft zich van het leven beroofd.

Fietser gewond na aanrijding
Wassenaar Een 61-jarige vrouw uit Wassenaar is gisteren zaterdag 2 februari gewond geraakt na een aanrijding op de Van Zuylen van Neyeveltstraat ter hoogte van de Berkheistraat. Een 73-jarige dame uit Leiden die met haar auto uit de Berkheistraat kwam en de Van Zuylen van Neyevelstraat op wilde rijden in de richting van Katwijk, zag vermoedelijk de vrouw en haar fiets over het hoofd. De vrouw stond met haar fiets opgesteld tussen de onderbrokenstrepen op de Van Zuylen van Neyeveltstraat. Het gevolg was dat ze door de aanrijding gewond raakte. Zij klaagde over pijn in de rug en aan de benen. Zij is naar het Bronovo ziekenhuis vervoerd.

Jongen aangehouden met gestolen fiets
Rijswijk Een 14-jarige jongen uit Den Haag is op zaterdag 2 februari om 10.00 uur aangehouden op de Steenvoordelaan. Agenten zagen de jongeman aldaar op een fiets rijden en controleerden hem. De fiets had geen slot en de jongen zei dat hij hem had gevonden. De jongen moest zijn gegevens op geven en de fiets moest hij afgeven. Tijdens controle aan het bureau bleek dat deze van diefstal afkomstig was. Hierna is de jongeman gebeld en gevraagd een verklaring te komen afleggen. Hij heeft een verwijzing naar bureau Halt gekregen.

Bromfietser gewond na val
De Lier ( Westland) Op zaterdag 2 februari omstreeks 16.15 uur raakte een 16-jarige jongen gewond na een val met zijn bromfiets op de Veilingweg ter hoogte van de Greenery. De jongen reed aldaar op zijn bromfiets met een vriend die ook op een bromfiets reed. Op onverklaarbare wijze reed de jongeman plotseling tegen een aldaar staand hekwerk aan. Door de klap kwam hij te vallen en raakte hij gewond. Hij is met de GGD naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Omdat de agenten die ter plaatse waren een alcohollucht waarnamen bij het slachtoffer is er in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen.

Rijden onder invloed
De Lier (westland) Een 31-jarige man uit de Lier werd op zaterdag 2 februari omstreeks 04.45 uur met zijn auto gecontroleerd op de Sportlaan. De man moest een blaastest afleggen en is hierna aangehouden. Aan het bureau moest hij wederom blazen en blies hij 480 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uren opgelegd en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

13 jarige jongen neergestoken
Zoetermeer Een 13 jarige jongen uit die plaats is gisteren zaterdag 2 februari omstreeks 19.00 uur neergestoken op de Florens van Brederodelaan.
Ter plaatse is een 14-jarige jongeman uit Zoetermeer aangehouden. Het slachtoffer dat veel bloed had verloren, is in kritieke toestand naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand was hedenochtend zondag 3 februari stabiel te noemen. De verdachte jongeman zal worden gehoord over zijn betrokkenheid en over de toedracht van dit steekincident.

Vrouw aangehouden na diefstal
Zoetermeer Een 33-jarige vrouw uit Den Haag is op zaterdag 2 februari om 14.00 uur aangehouden. Agenten hielden het Stadshart al in burger in de gaten omdat er de laatste tijd veel zakkenrollerij voorkwam. De vrouw wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diverse diefstallen. In de fouillering van de vrouw troffen agenten veel geld aan dat in een portemonnee zat gepropt. Zij was door haar winkelgedrag al opgevallen en toen een dame hard schreeuwde dat ze haar tas terug wilde, zagen agenten betrokken vrouw weglopen bij dit incident. Hierop werd ze aangesproken en gefouilleerd. Ij is meegenomen om een verklaring af te leggen.

Twee mannen aangehouden
Zoetermeer Twee mannen van 22 en 31 uit Zoetermeer en Den Haag afkomstig, zijn op zaterdag 2 februari om 17.00 uur aangehouden op de
1e parkeerplaats bij het Noord A. Deze mannen reden in een auto die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Toen agenten de auto zagen staan op de parkeerplaats zat er niemand in. Kort daarop kwam er een man aangelopen en nam plaats op de bijrijderstoel. Hij werd meteen aangehouden. Vervolgens kwam een tweede man aangelopen met een meisje en een hond. De man gaf aan dat het zijn auto was. Toen agenten hem vertelden dat hij daarom was aangehouden, weigerde hij zijn hond af te geven. Toen agenten vertelden dat hij de hond gewoon na afloop terug zou krijgen bleef hij weigeren. Hij hield de hond bij zich en verzette zich. De hond is toen met enig geweld van hem afgenomen. Het meisje is meegenomen en na contact aan de moeder overgedragen. De mannen zijn ingesloten.

Man aangehouden na vernieling autoruit
Delft Een 33-jarige Delftenaar is op zaterdag 2 februari omstreeks 23.55 uur aangehouden op de Houttuinen. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een achterruit van een auto te hebben vernield op de Westvest.
De man bloedde aan een hand en is overgebracht naar een politiebureau.

Bejaarde vrouw beroofd van haar handtas
Delft een 75-jarige dame uit Delft is op zaterdag 2 februari omstreeks 13.15 uur door twee getinte jongens van haar tas beroofd op de Rossinistraat.
De vrouw liep aldaar met haar rollator en had haar tas in het mandje voorop staan. Een van de jongens zat op een fiets de ander liep. In het voorbijgaan beroofden zij de vrouw van haar tas. De twee lafbekken zijn hierna hard hollend en fietsend over de Rossinistraat in de richting van de Buitenhof verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen van deze lafhartige beroving. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft van Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond na valpartij
Delft Een 48-jarige man uit Delft is op vrijdag 1 februari omstreeks 18.00 uur met zijn bromfiets gevallen en gewond geraakt op de Julianalaan. De man raakte door de valpartij gewond en is naar het Reinier de Graafziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis is bloed afgenomen van de man omdat het vermoeden bestaat dat hij alcohol had gedronken.

Man aangehouden na controle
Delft Een 33-jarige Delftenaar is op zaterdag 2 februari om 23.45 uur aangehouden op de Burgwal. De man was agenten opgevallen omdat hij als bestuurder van een bestel busje reed met hoge snelheid en harde muziek aan. De bestuurder kreeg van de agenten een stopteken ter hoogte van een café. Tijdens de controle bleek de man geen rij en kentekenbewijs bij zich te hebben. Hij gaf een naam op maar is aangehouden en meegenomen voor verdere controle. Aan het bureau bleek dat hij niet zijn juiste naam had opgegeven en dat hij een ongeldig rijbewijs had.