Politie Zuid-Holland-Zuid

03/02 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-02-2008 o Persberichten district II

INBRAAK
LEERDAM Een woninginbraak in de Lingestraat gisterenmiddag rond 17.00 uur, is in een tijdsbestek van zon drie uur opgelost. De politie kreeg een melding van een omwonende dat er zou worden ingebroken door twee vrouwen. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij twee vrouwen wegrennen van het huis. Na een korte achtervolging zag de politie dat zij in een huis in de buurt waren gevlucht. Met toestemming van de bewoner zijn beide verdachten, een 19-jarige en 17-jarige vrouw uit Leerdam, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het verhoor hebben beide verdachten bekend en aangegeven waar de gestolen spullen lagen. De politie heeft op de aangegeven plek de spullen teruggevonden, in beslag genomen en teruggegeven aan de eigenaar. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

SPIEGEL
SLIEDRECHT Een 15-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is zaterdagavond rond 22.30 uur op het Bonkelaarplein vastgehouden door omwonenden, nadat hij een spiegel van een auto zou hebben getrapt. De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft bekend en is naar verhoor heengezonden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM / GORINCHEM Bij een routinematige alcoholcontrole is het rijbewijs van een 53-jarige inwoner van Kinderdijk ingevorderd. De man reed rond middernacht op de Edisonweg in Alblasserdam en werd aldaar door de politie aangehouden. Hij bleek een alcoholpromillage van bijna
2,50 te hebben. Ook een 22-jarige bestuurder uit Gorinchem bleek zoveel te hebben gedronken, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd aangehouden bij een alcoholcontrole op de Elisabeth Kuyperstraat in Gorinchem en bleek een alcoholpromillage van 1,30 te hebben.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft vijf mannen uit Gorinchem vanwege mishandeling aangehouden. De leeftijd van de verdachten varieert tussen de 18 tot 21 jaar. De politie hield ze zondagnacht rond 3.40 uur aan op de Langendijk op verdenking van mishandeling. Zij zouden in het centrum van Gorinchem om nog onbekende reden andere mensen hebben geschopt, geslagen en met een mes hebben gestoken. De politie heeft de verdachten meegenomen naar politiebureau en in verzekering gesteld.

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
LEERDAM Een 44-jarige inwoner van Leerdam is zondagochtend rond 9.00 uur aangehouden in op de Markt.. Hij zou de bewoners van een woning in de Hoogstraat met de dood hebben bedreigd. Toen de politie hem aanhield droeg hij een mes bij zich. De man was onder invloed van alcohol. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De oorzaak van de bedreiging is nog niet bekend.

GEEN GORDEL
LEERDAM Een 25-jarige inwoner van Meerkerk is zondagnacht rond 5.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Recht van de Leede. Hij reed tegen een boom nadat hij niet lekker zou zijn geworden en van iets tot dusverre onbekends zou zijn geschrokken. Omdat de man geen gordel droeg, is hij met zijn hoofd door het raam gegaan. Hij is met verwondingen naar het hoofd in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.