Politie Zuid-Holland-Zuid


03/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-02-2008 o Persberichten district I

HAAST
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.00 uur op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht een 53-jarige vrouw uit Ridderkerk aangehouden. Zij reed met haar auto 212 kilometer op een weg waar maximaal 100 kilometer is toegestaan en haalde rechts in. Haar rijbewijs is ingevorderd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT Bij een alcoholcontrole in de Albert Neuhuysstraat is zaterdagavond rond 23.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige inwoner van Dordrecht. Hij had een promillage van 1,38. Ook een 21-jarige inwoner van Zwijndrecht is zijn rijbewijs kwijt. De politie hield hem voor een alcoholcontrole aan op de Aert de Gelderstraat. Hij had een promillage van 1,17. Voor een beginnend bestuurder is dat voldoende om het rijbewijs in te vorderen.

DRIE KEER PROCES VERBAAL
DORDRECHT Een 23-jarige man is zaterdagavond rond halftwaalf aangehouden op de Hugo van Gijnweg. De man viel op omdat hij zonder licht en helm op zijn scooter reed. Bij aanhouding bleek de bromfiets ook onverzekerd. Uit zijn jas stak een groot mes. Omdat bij een blaastest het er ook op leek dat hij teveel had gedronken, is de persoon meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Er is proces verbaal opgemaakt omdat de man reed zonder licht en helm op een onverzekerde bromfiets.

BUSHOKJE
DORDRECHT Drie mannen uit Dordrecht in de leeftijd van 17-18 jaar zijn zondagnacht rond 1.40 uur aangehouden aan de Stadspolderring. De politie kreeg een melding van een getuige die aangaf dat de jongeren een bushokje aan het vernielen waren. Toen de politie ter plaatse kwam, zaten de jongeren in het hokje en lag er her en der kapot glaswerk van stukgegooide flessen. Toen na contact met de getuige bleek dat het de bedoelde personen betroffen, zijn zij meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

HELING EN DIEFSTAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft zondagnacht rond halfzes in de Albert Cuyplaan een 30-jarige inwoner van Zwijndrecht aangehouden. Deze man werd bij zijn auto staande gehouden om hem te ondervragen over een vermeende autodiefstal. Terwijl hij werd ondervraagd rende hij ineens weg in een brandgang achter woningen. De politie zette een politiehond in om de verdachte op te sporen. Hij bleek zich verstopt te hebben in een achtertuin. De man is aangehouden op verdenking van heling of diefstal van autos en eerdere woninginbraken in Best. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Een drietal autos is in beslag genomen.

MARKTPLAATS
DORDRECHT De politie heeft zaterdagavond rond 20.30 uur bij het NS-Station een 15-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden. Hij probeerde een fiets te verkopen, waarmee op Marktplaats was geadverteerd. Tijdens de proefrit werd op basis van het framenummer geconstateerd dat het om een gestolen fiets ging. Daarop heeft de politie de verdachte aangehouden. Gedurende de verkoop had de verdachte voortdurend telefonisch contact met een andere verdachte. Deze verdachte heeft zichzelf zondag gemeld op het politiebureau. Beiden zijn na verhoor in verzekering gesteld.