Ingezonden persbericht


Persbericht

De Lotto sluit overeenkomst met Korfbalverbond

Zeist 3 februari 2008 - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en De Lotto hebben vandaag een partnerovereenkomst getekend. Het betreft een overeenkomst van een jaar tot en met eind januari 2009, met de nadrukkelijke intentie om tot een overeenkomst voor meerdere jaren te komen. Beide partijen hebben als doelstelling meer afdracht voor de Nederlandse sport te genereren door de positie van De Lotto als grootste structurele financier van de Nederlandse sport zichtbaar te maken.

Het KNKV is zeer verheugd over de samenwerking met De Lotto. Directeur Vincent Andringa, geeft aan: "De Lotto heeft een unieke binding met de Nederlandse sport. Het is geweldig om te zien dat met behulp van de gelden van De Lotto het korfbal in Nederland kan blijven groeien. Ik ben daarom verheugd dat we nu ook als partners direct gaan samenwerken."

Ook Lotto directeur Hans Schraders is blij met de samenwerking die is ontstaan tussen De Lotto en het KNKV: "De Lotto steunt al sinds 1961 de Nederlandse sport. We hebben in al die jaren ruim E 1,1 miljard aan de sport afgedragen, waarvan jaarlijks via het NOC*NSF Bestedingsplan ruim vier ton naar het KNKV gaat. Helaas is dit bij slechts weinig mensen bekend. Dankzij deze overeenkomst met het korfbalverbond kunnen we meer zichtbaarheid geven aan de goede band tussen De Lotto en de sport, waardoor we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat de afdracht aan de sport verder omhoog gaat. Elke nieuwe Lotto-speler genereert immers extra inkomsten voor de sport. Op deze wijze bouwt Nederland aan het fundament van de sport in Nederland."

De Lotto

De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Naast de topsport profiteert zo ook de amateur- en breedtesport van de Lottogelden. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.