Zondag 3 februari vond in Health Center Hoenderdaal te Driebergen de jaarlijkse korfbalzaalinterland plaats tussen Nederland en België. De Nederlandse teams van onder 16, onder 19 en senioren wonnen allen hun wedstrijd.

Basisopstelling
Dames: Mady Tims, Henriët Brandsma, Bianca Joustra, Mirjam Maltha Heren: Jos Roseboom, Tim Bakker, Leon Simons, Casper Boom

Wissels: Wim Scholtmeijer voor Casper Boom en Rick Voorneveld voor Leon Simons

Topscorer: Jos Roseboom met 10 doelpunten

België strijdend ten onder tegen Nederland

Op de interlandzondag 3 februari in Driebergen won Nederland ook de seniorenwedstrijd. België ging met 30-19 ten onder. Strijdend, dat wel. De duels waren vaak te fel. Het verschil in korfbalkwaliteit stond er echter borg voor dat de Nederlandse overwinning niet in gevaar kwam. Iedereen bij Oranje scoorde, ook invaller Wim Scholtmeijer. Jos Roseboom en Leon Simons bezorgden hun tegenstanders een slechte middag. Er gebeurde veel en dat kwam de amusementswaarde van de wedstrijd ten goede. Bij rust stond Nederland maar 13-9 voor, hetgeen een goede prestatie van de Belgen was. Ook in de tweede helft werd er vaak vanaf de stip gescoord. Uiteindelijk was deze interland een lekker pittig duel waarin de Belgen net iets te weinig mee scoorden om Nederland serieus te bedreigen. Maar het was lang geleden dat de Belgen het in Nederland Oranje zo moeilijk konden maken.

|               |           |Leon Simons        |6                   |
Eerder op de dag hebben ook de jeugdinternationals van onder 16 en onder 19 tegen hun Belgische leeftijdsgenoten gespeeld. De uitslagen van deze wedstrijden waren: Nederland onder 16 - België onder 16: 21 - 6 (rust: 8 - 3) Nederland onder 19 - België onder 19: 13 - 9 (rust: 7 - 4)

Nederland overspeelt België bij jeugd onder 16
Nederland begon zondag 3 februari de serie interlands tegen België goed. Bij de jeugd onder 16 jaar werd met 21-6 gewonnen. Na de openingstreffer van de Belgen was Oranje met voorsprong de betere ploeg. Er werd meer en beter geschoten, de ploeg was feller in de duels en de 8-3 voorsprong bij rust was meer dan verdiend. Wissels noch time outs baatten de Belgen, het niveauverschil was te groot. In de tweede helft ging Nederland goed door en declasseerde zijn tegenstander.

België profiteert niet van aanvallend onvermogen Nederland

Ook de tweede wedstrijd in de interlandserie op zondag 3 februari werd door Oranje gewonnen. De Nederlandse ploeg onder 19 jaar versloeg zijn Belgische leeftijdsgenoten met 13-9. Het ging moeizaam. Bij beide ploegen liep de aanval niet lekker. Na 3-0 kwamen de Belgen gelijk, 3-3. Het inbrengen van Jeroen Preuninger bij Nederland had meteen effect, 7-4 bij rust. Ook in de tweede helft werd er weinig gescoord. België kwam nog heel dicht bij een overwinning. Dat Nederland uiteindelijk won, kwam door goed verdedigen en de inbreng van Nadhie den Dunnen en Merle van Rijn. Van de jongens moest Oranje het deze keer niet hebben.