Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 3 februari

BERGEN OP ZOOM, 3 februari 2008

Aanhoudingen carnaval

HALSTEREN: Een voorbijganger meldde zaterdagavond rond 20.50 uur bij de politie dat hij zag hoe een groepje van vier fietsers, op weg naar het centrum van Bergen op Zoom, de spiegels van geparkeerde auto's trapten. De politie kon de vier verdachten in de leeftijd van 19 tot 22 jaar aanhouden op de Halsterseweg. Na verhoor bleek één van hen de schuldige te zijn. De andere drie konden alsnog carnaval gaan vieren, de 22-jarige man uit Halsteren is ingesloten.

ROOSENDAAL: Op de Willem Dreesweg werd zaterdag rond 18.15 uur een groepje 17-jarige jongens die daar op een bankje zaten mishandeld door twee voorbijgangers. Over en weer vielen rake klappen. De aanleiding voor het incident waren de fietsen van de jongens die de stoep zouden versperren en hardhandig door de mannen werden omgegooid. De politie heeft de twee mannen, van 30 jaar uit Oud Gastel en van 28 jaar uit Zevenbergen, op een parkeerplaats even verderop kunnen aanhouden. Eén van de mannen verzette zich hierbij hevig.
Rond 20.15 uur zagen voorbijgangers dat man en een vrouw ruzie aan het maken waren en de man daarbij de vrouw sloeg. De politie heeft de 46-jarige man aangehouden, het bleek een ruziënd echtpaar te zijn, maar zijn vrouw wenste geen aangifte te doen. De man is kort na zijn aanhouding weer in vrijheid gesteld.
Zaterdag rond 22.45 uur werd in een café op de Markt een 38-jarige man aangehouden nadat hij een portier in zijn gezicht zou hebben geslagen. De man was net buiten gezet omdat hij binnen een vrouw zou hebben geslagen en wilde weer naar binnen.
Rond 02.00 uur zijn nog vijf andere personen zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in het uitgaanscentrum. Tegen 04.30 uur werden nog twee mannen van 19 en 20 jaar aangehouden toen zij hun omgeving aan het uitdagen waren om te vechten. Ook maakten zij slaande bewegingen in de richting van agenten.

OSSENDRECHT: Aan de Molendreef werd rond 01.35 uur een 22-jarige man aangehouden die een uit een café was gezet. Hij bleef verbaal agressief op zijn omgeving reageren en wilden niet luisteren naar de vordering van de politie om weg te gaan. Hij mocht mee naar het politiebureau, waarbij hij onderweg probeerde om een autoraam in te trappen.

Dronken bestuurder rijdt op carnavalswagen

KRUISLAND: Zaterdagmiddag rond 18.30 uur vond een aanrijding plaats op de Oud Gastelseweg. Een 44-jarige man uit Kruisland reed met zijn auto achterop een onverlichte carnavalswagen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft in het ziekenhuis de bestuurder laten blazen om het alcoholpercentage te controleren. Deze bleek veel hoger dan toegestaan, namelijk 450 ug/l. De man is aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd. Er moest een takelwagen aan te pas komen om zowel de auto als de carnavalswagen weg te slepen.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd een rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: Een beveiligingsmedewerker van een kledingzaak op de Nieuwe Markt betrapte twee vrouwen van 32 en 22 jaar uit Rotterdam toen zij kleding wilden stelen. Zij gebruikten hiervoor een geprepareerde tas die zij in een kinderwagen legden. De gewaarschuwde politie heeft de vrouwen aangehouden en mee naar het bureau genomen voor verhoor.

Man meldt zich vrijwillig na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Een 38-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij zich kwam melden bij het politiebureau. Hij had vrijdagavond zijn vrouw mishandeld door haar in haar gezicht te slaan. De vrouw moest bij de huisartsenpost behandeld worden aan haar verwondingen. De politie was al naar hem op zoek. Aanleiding voor de ruzie ligt in de relationele sfeer.

Man gewond na val van trapje

FIJNAART: Een 63-jarige man uit Fijnaart is zondag aan het begin van de nacht gewond geraakt toen hij, onderweg van een cafe naar huis, van een trapje is gevallen aan de Kadedijk. Een voorbijganger vond hem onder aan de trap op de kade en heeft de eerste hulp geboden, het slachtoffer was niet aanspreekbaar. Een traumahelicopter is ter plaatse gekomen om medische bijstand te bieden. Een ambulance heeft het slachtoffer met onbekende verwondingen naar het AMC Erasmus in Rotterdam overgebracht.

Man aangehouden na betalen boete voor vriend

BERGEN OP ZOOM: Een 30-jarige man uit Bergen op Zoom werd zaterdagmiddag op de Edisonlaan aangehouden met 3 gram harddrugs, 36 gram hennep en een scherp patroon munitie op zak. Op het politiebureau bleek dat hij nog een aantal boetes moest betalen. Een vriend van hem, die zo vriendelijk was om het geld te komen brengen, bleek nog een gevangenisstraf van 28 dagen te moeten uitzitten. Hij mocht meteen blijven en werd aangehouden en ingesloten. Zijn vriend kon na het betalen van de boetes naar huis.

Auteur: Manon Erkens