Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 3 februari

OOSTERHOUT NB, 3 februari 2008

Aanhoudingen carnaval

OOSTERHOUT: Tegen sluitingstijd liepen de gemoederen hoog op toen twee groepen jongeren slaags raakten op de Markt. De politie moest met meerdere collega's optreden om de partijen te scheiden en uit elkaar te houden. Vier jonge mannen in de leeftijd van 19 tot 24 jaar uit Rijswijk belaagden een drietal jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Oosterhout. Over en weer werd geslagen en geschopt, ook toen één van de slachtoffers al op de grond lag.De politie heeft drie mannen van het groepje uit Rijswijk aangehouden. Op grond van camerabeelden is onderzocht wie nu precies wat heeft gedaan. De drie mochten, na ieder een boete van 330 euro te hebben betaald, zondag weer naar huis vertrekken.
Een 23-jarige man uit Woudrichem werd aangehouden omdat hij zich recalcitrant gedroeg bij de genoemde aanhoudingen en politiemensen bedreigde. Een 20-jarige man uit Giessen sprong bij een politieagent op de rug en trok hem aan zijn nek naar achteren, toen de agent de 23-jarige man uit Woudrichem wilde aanhouden. Ook deze persoon is aangehouden.

MADE: Een 20-jarige man uit Made is zondag rond 02.00 uur aangehouden omdat hij niet voldeed aan een bevel om uit de weg te gaan. Een groep van zo'n vijftien carnavalsvierders stond op de Marktstraat rond een politieauto en maakte de weg niet vrij zodat de auto niet verder kon rijden. Een 16-jarige jongeman uit Hooge Zwaluwe bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de verdachte weg te trekken. Ook hij is aangehouden.

GILZE: Op de Molenstraat werd zaterdag rond 23.30 uur een 17-jarige jongen aangehouden. Hij zou in een café bij een andere bezoeker tot tweemaal toe een mes op de keel hebben gezet. Ook nadat hij buiten was gezet zou hij bij een vechtpartij op straat het mes hebben gebruikt om mee te dreigen. De jongen is meegenomen naar het bureau om hier de nacht door te brengen.

Vrouw gewond na uitwijkmanoeuvre

TERHEIJDEN: Op de A59 ter hoogte van Terheijden is zondag rond 11.30 uur een 35-jarige vrouw uit Sas van Gent gewond geraakt. Twee kinderen van 8 en 11 jaar die bij de vrouw in de auto zaten kwamen met de schrik vrij. Het slachtoffer reed op de linkerrijbaan en moest hard remmen omdat een 44-jarige bestuurster uit Dordrecht met haar auto van de rechterrijbaan plotseling naar links kwam. De Dordrechtse moest uitwijken voor een rol isolatiemateriaal op de rijbaan. Een aanrijding tussen de twee auto's kon worden voorkomen maar het slachtoffer kwam met haar auto tegen de vangrail, draaide daarna verschillende keren om haar as en kwam op de rijbaan tot stilstand. Het slachtoffer is ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht.

Man aangehouden na burenruzie over auto wassen

HANK: Een 37-jarige man is zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden nadat hij zijn 62-jarige buurman had bedreigd met een honkbalknuppel. De twee hadden ruzie over het wassen van een auto op de oprit. Het sop dat daarbij van de auto liep kwam op de oprit terecht van de buurman, die daar niet van was gediend en dat ook duidelijk kenbaar maakte. De verdachte zou de buurman hierna met een honkbalknuppel achterna zijn gegaan. Hierbij zou de verdacht een regenpijp hebben vernield door er met kracht een hek tegenaan te gooien. De buurman heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Moeder en dochter aangehouden na winkeldiefstal

RAAMSONKSVEER: Bij een supermarkt aan de Boterpolderlaan zijn een 40-jarige vrouw en haar 16-jarige dochter uit Oosterhout aangehouden op verdenking van winkeldiefstal van blikjes drinken en salades. De dochter zou deze spullen in haar handtas hebben gedaan en niet bij de kassa hebben aangeboden om te betalen. Terwijl de moeder andere boodschappen stond af te rekenen liep de dochter met de spullen in haar tas voorbij de kassa. De beveiliging heeft beide dames staande gehouden in afwachting van de politie. Moeder en dochter mochten op het politiebureau hun verhaal doen.

Auteur: Manon Erkens