Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 3 februari

TILBURG, 3 februari 2008

Aanhoudingen carnaval

TILBURG: De politie heeft op de Spoorlaan twee mannen van 20 en één van 22 jaar aangehouden nadat zij op de Heuvelring tegen een taxi hadden geschopt. Deze werd daardoor beschadigd. Na verhoor mochten zij weer vertrekken.

Twee mannen van 26 en 27 jaar werden op het Piusplein aangehouden nadat zij beiden op een op de grond liggende man hadden ingeschopt. Volgens de verdachten waren zij juist eerder belaagd en had één van hen zonder aanleiding een kopstoot gekregen.

Twee mannen van 20 en 21 jaar zijn aangehouden nadat zij bij de opstapplaats voor de Nightliner aan de Spoorlaan zich hinderlijk gedroegen en niet voldeden aan de vordering om het centrum te verlaten danwel zich niet te bemoeien met de aanhouding van zijn vriend. Een 31-jarige man werd bekeurd voor wildplassen. Terwijl de agent zijn personalia aan het opnemen was pakte de man op een agressieve manier zijn identiteitskaart terug en begon de agent te duwen. De man werd aangehouden en mocht mee naar het bureau.
Bij een café aan de Paleisring werd een antiek houten beeldsnijwerk vernield. Een 17-jarige verdachte is aangehouden.
Twee personen zijn aangehouden voor het beledigen van agenten. In Udenhout werd een 48-jarige man aangehouden wegens openbaar dronkenschap, hij viel verschillende mensen lastig op het Tongerloplein.

Een 18-jarige vrouw en een 20-jarige man zijn aangehouden nadat zij rond 03.00 uur op de Piusstraat een 25-jarige man en zijn vriendin hadden geschopt en geslagen. De twee slachtoffers zaten op straat omdat de vrouw zich niet lekker voelde. De twee verdachten liepen langs en opperden dat het wel heel makkelijk zou zijn om het tasje van de vrouw te stelen. Toen het mannelijk slachtoffer hierop reageerde begon de 20-jarige man op hem in te slaan en te schoppen tegen zijn hoofd en in zijn maagstreek. De 18-jarige vrouw schopte en sloeg de op de grond zittende vrouw tegen haar buik en in haar gezicht. Na de mishandeling ging het stel er vandoor. Op grond van het signalement kon de politie de verdachten in de Voltstraat aanhouden. Beide slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en behandeld aan hun verwondingen. Beide verdachten zijn zondagochtend in verzekering gesteld.

Carnavalswagen ramt gevel woning

TILBURG: Een praalwagen die op weg was naar de optocht heeft zondag rond 10.00 uur de gevel van een huis aan de Lambert de Wijsstraat geraakt. De wagen werd met mankracht van een drempel geduwd en kreeg snelheid waarna hij met de dissel de muur van de woning inboorde. Aan de buitenkant zit een gat dat zo groot is als een baksteen, de binnenkant van de gevel is flink beschadigd en ontzet. De bewoonster stond net met haar zoontje van drie jaar in de vensterbank te kijken toen de wagen op hen af kwam rijden. Zij kwamen met de schrik vrij.

Fietser beroofd van bankpassen en pincode

TILBURG: Een 51-jarige man uit Moergestel is zaterdagavond tegen middernacht overvallen op de Meierijbaan, toen hij op de fiets op weg was van Tilburg naar Moergestel. Twee overvaller bedreigden hem met een pistool en dwongen hem om zijn bankpas en pincode af te geven. De daders gingen er op een scooter richting Tilburg vandoor.

Politie houdt man aan na bedreigen buschauffeur

ESBEEK: Op de Provinciale weg ter hoogte van Esbeek is zaterdagavond rond 21.15 uur een 50-jarige man uit Eindhoven aangehouden nadat hij een buschauffeur zou hebben bedreigd met een mes. De man was zwaar onder invloed van alcohol en viel andere passagiers lastig. Toen de buschauffeur hem om die reden uit de bus wilde zetten trok de man zijn mes en bedreigde de chauffeur hiermee. De verdachte is bekend bij het busbedrijf en krijgt een busverbod opgelegd.

Man aangehouden na niet betalen taxi

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige man aangehouden die vanuit Breda naar Tilburg was vervoerd. Hij bleek niet te kunnen betalen en kwam verward over. De politie heeft de man aangehouden en contact opgenomen met de crisisdienst van de GGZ.

Politie houdt verdachten aan in gestolen auto

TILBURG: Surveillerende agenten zagen zaterdagavond rond 22.15 uur op de Ringbaan Zuid een nieuw model Audi A6 rijden, een type auto dat de laatste tijd vaak wordt gestolen. De agenten volgden de auto en wilden aan de hand van het kenteken controleren of de auto gestolen was, toen de Audi er op hoge snelheid vandoor ging. De auto bleek inderdaad als gestolen te boek te staan en de agenten zetten de achtervolging. Ze troffen uiteindelijk de auto en de twee inzittenden in de Van Grobbendonckstraat aan. De twee mannen van 18 en 19 jaar zijn in een woning aangehouden. Op de binnenplaats van de woning trof de politie een scooter aan zonder kentekenplaten. De politie onderzoekt of deze ook afkomstig is van diefstal.

Man aan gehouden na mishandeling

TILBURG: Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is bij een groot winkelbedrijf aan de Hestiastraat een 32-jarige man uit Breda mishandeld door een 46-jarige man uit Sprang Capelle. De twee kregen bij de kassa onenigheid wie er als eerste aan de beurt was. Het slachtoffer liet de verdachte vóór gaan. De verdachte stond het slachtoffer op te wachten bij de uitgang om verhaal te halen en sloeg daarbij het slachtoffer enkele malen met zijn vuist tegen zijn hoofd. Andere bezoekers en personeel wisten de gemoederen tot bedaren te brengen. De verdachte is hierna in zijn auto gestapt en weggereden. De politie heeft hem korte tijd later in zijn woning aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Auteur: Manon Erkens