Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 3 februari

BREDA, 3 februari 2008

Aanhoudingen tijdens carnaval

BREDA: Het was extreem druk in het centrum. Ieder uur kwam een trein op het station aan met daarin ongeveer 200 carnavalsvierders van boven de rivieren, Rotterdam en omstreken. Deze groepen gedroegen zich ernstig luidruchtig en vervelend.

Omstreeks 19.50 uur ontstond er een flinke vechtpartij voor op de Grote Markt.
Tijdens deze vechtpartij werd een 33-jarige man aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Twee mannen van 21 en 23 jaar werden op de Vismarktstraat aangehouden voor geweldpleging en poging tot zware mishandeling nadat zij bij een vechtpartij met kracht tegen het hoofd en rug van een op de grond gevallen man hadden geschopt.
Via het cameratoezicht werd gezien hoe een man op een bankje aan de Haven ging zitten met een wit papiertje, vermoedelijk een wikkel met cocaïne, in zijn hand. Agenten van het bike-team konden de 27-jarige man op heterdaad aanhouden.

Een 21-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond aangehouden nadat hij een zwaar metalen voorwerp naar een portier van een café op de Grote Markt had gegooid. Doordat de portier kon uitwijken miste het projectiel zijn doel. De verdachte is aangehouden voor poging tot zware mishandeling.
Ook een 20-jarige man uit Vlaardingen zou een voorwerp naar een portier van een café aan het Kerkplein hebben gegooid. Ook deze man is aangehouden.
Een 42-jarige man is aangehouden nadat door de medewerkers van cameratoezicht was gezien hoe hij de ruit van een café aan de Nieuwe Prinsenkade had vernield.
Een 19-jarige man is aangehouden nadat hij op het toilet van een café aan de Vismarktstraat een andere bezoeker met een mes zou hebben bedreigd. Van het mes was geen spoor, de man is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.
Een 21-jarige man werd aangehouden nadat hij het centrum niet wilde verlaten en voor overlast bleef zorgen.
Een 22-jarige man was wel heel erg hardleers. Nadat hij rond 03.30 uur al was aangehouden voor het verstoren van de openbare orde, mocht hij na verhoor om 03.55 uur weer vertrekken. Opnieuw wilde hij niet luisteren naar de vordering om het centrum te verlaten en gedroeg zich bijzonder hinderlijk tegenover de politie. De man werd om 04.00 uur opnieuw voor hetzelfde feit aangehouden.

De politie hield een 27-jarige dronken man aan op de
Pannendekkerstraat. Hij stond tegen auto's aan te schoppen, waaronder zijn eigen auto.

PRINSENBEEK: Een surveillerende politieagent zag rond 01.20 uur op de Markt hoe een 17-jarige jongen een leeftijdsgenoot tegen zijn hoofd stompte. De jongen werd aangehouden en mocht na een nacht op het politiebureau zondag weer naar huis. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

ETTEN LEUR: Zaterdagavond werden op de Markt twee mannen van 30 en 29 jaar aangehouden nadat zij een beveiligingsmedewerker van een café zouden hebben mishandeld. De man kreeg rake klappen en deed aangifte. Na een nacht op het politiebureau te hebben doorgebracht mochten zij zondagochtend weer naar huis.

Dronken bestuurder gewond na botsing met boom

RUCPHEN: Een 70-jarige bestuurder uit Sint Willebrord is zondagochtend rond 02.30 uur gewond geraakt nadat hij met zijn bestelwagen tegen een boom was gereden. De politie ging na een melding polshoogte nemen op de Bernhardstraat en trof een auto tegen een boom aan, bungelend boven een sloot. Van de bestuurder was geen spoor, hoewel hij gewond moest zijn gezien de grote hoeveelheid bloed in de auto en de grote deuk in de verbrijzelde voorruit. Uiteindelijk kon de politie de man aanhouden in een woning in Rucphen waar hij door enkele bekenden naar toe was gebracht. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur opgelegd. Hij is naar de Eerste Hulp gebracht om te worden behandeld aan verwondingen aan zijn hoofd en handen en mocht daarna naar huis om zijn roes uit te slapen.

Politie houdt minderjarigen aan voor vernieling en mishandeling

BREDA: Zaterdagavond rond 21.45 uur heeft de politie twee jongens van 15 en een jongen van 16 aangehouden op het Pastoor Pottersplein. Zij zouden een grote ruit hebben vernield van de peuterspeelzaal bij het gemeenschapshuis. Ook was er bij een in de straat geparkeerde auto een spiegel afgebroken. Toen een medewerker van het gemeenschapshuis buiten polshoogte ging nemen werd hij weggeduwd door de 16-jarige jongen en kreeg de man van de jongen een stomp tegen zijn hoofd. Een buurtbewoner die de jongens staande hield totdat de politie kwam, werd mondeling met de dood bedreigd.

Motorrijder gewond na aanrijding met auto

TETERINGEN: Een 33-jarige motorrijder uit Oosterhout is zaterdagmiddag rond 15.00 uur gewond geraakt toen hij over de Dongenseweg reed en werd geschept door een bestelauto die achteruit een weiland af kwam rijden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht met een gebroken enkel.

Man aangehouden na bedreiging ex-vrouw

SPRUNDEL: Een 40-jarige man uit Sprundel is zaterdagavond rond 18.30 uur aangehouden in zijn woning nadat hij zowel telefonisch als voor de deur van zijn ex-vrouw haar met de dood zou hebben bedreigd.

Auteur: Manon Erkens