Raalte rekent weer op 70.000 bezoekers voor Grote Sallandse Optocht


Aanvangstijdstip vervroegd naar één uur

RAALTE, 20080116 -- De aanvangstijd van de Grote Sallandse Optocht zondagmiddag 3 februari in Raalte (Ov)is 13.00uur, een half uur eerder dan voorgaande jaren. Dit gebeurt op verzoek van veel van de verwachte 70.000 bezoekers uit de (soms verre) omgeving, maar vooral ook van veel optochtdeelnemers uit omliggende dorpen en plaatsen. Deze willen aan het eind van de middag graag voor het donker weer veilig thuis zijn met hun vaak grote wagens en andere bijzondere carnavalscreaties. Al tientallen jaren behoort de carnavalsoptocht in Raalte qua omvang en bezoekersaantal tot de grootste boven de grote rivieren.

Op zondagmiddag 3 februari 2008 zal de Grote Sallandse optocht in een kleurig, feestelijk èn kilometerslang lint door het centrum van de Stöppelburcht in carnavalstooi trekken. Jaarlijks mag deze grootste carnavalsoptocht van Salland en West-Overijssel zich verheugen op zo'n tachtig startnummers. Dit betekent dat zo'n 2500 mensen als solist of als duo, met kleine of grote loopgroepen, in muziekgroepen en fanfares òf met de tientallen kleine en grote carnavalswagens meedoen. Ook dit jaar zullen de naar verwachting 50.000 tot 70.000 bezoekers daardoor weer kunnen genieten van het grootste carnavalsspektakel in West-Overijssel.

In februari 2007 is in goed overleg met de gemeente Raalte, politie en brandweer besloten om de carnavalsroute door het centrum van de Stöppelburcht te wijzigen. De ervaringen waren erg goed. Dat gold ook voor de reacties van de rond 2500 deelnemers èn natuurlijk de tienduizenden bezoekers. De nieuwe route vanaf de Heesweg op industrieterrein de Zegge zal daarom ook op 3 februari weer gebruikt worden. Voor, tijdens en na de optocht is het in alle café's in het centrum van de Stöppelburcht groot feest.

Dit jaar kan het publiek voor de allereerste keer een stem uitbrengen en daarmee de winnaar van de nieuwe Publieksprijs bepalen. Dit kan door een sms-bericht te verzenden met daarin het startnummer van de betreffende deelnemer.

Bijvoorbeeld, een bezoeker vindt de deelnemer (eenling, kleine of grote groep of wagen maakt niet uit) met het startnummer 15 het beste. Hij of zij verstuurt dan de tekst `Kater 15' naar 3663. Let daarbij goed op de spatie tussen Kater en 15. Dat kan tot zondagmiddag half vijf, dan sluit de inzendtermijn. In totaal zijn er zo'n tachtig startnummers.

De tussen- en eindstand van deze sms-poll is live te volgen op de website www.sms3663.nl en via www.stoppelkaters.nl Zo kan tijdens de optocht iedereen al mee kijken wie de favoriet is van het publiek. Na afloop wordt tijdens de prijsuitreiking in de Leeren Lampe de winnaar bekendgemaakt. De kosten van een sms-berichtje zijn negentig cent + `kosten mobiel'. Dit is inclusief het
retourbericht. Iedereen die een sms-berichtje stuurt krijgt namelijk een bevestiging van de eigen keuze. De organiserende Stöppelkaters ontvangen een deel van de sms-opbrengsten. De opbrengsten worden weer volledig gebruikt voor onder meer de organisatie van de Grote Sallandse Optocht en de vele andere carnavalsactiviteiten in de Stöppelburcht.

Route Optocht 2008

Opstelstraat: Heesweg (bedrijventerrein de Zegge) vanaf KlusZon

Route: Almelosestraat - Kanaalstraat Oost - Botermakerstraat - Schapenstraat - Schoolstraat - Varkensmarkt - Stationsstraat - Brinkerstraat - Korenstraat - Kruisstraat - Kerkstraat - Westdorplaan - Munstersestraat - De Plas - Grote Markt - Marktstraat - Kortestraat - Brugstraat - einde optocht, daarna prijsuitreiking in residentie de Leeren Lampe.

Uitgebreide informatie voor de deelnemers en bezoekers op www.stoppelkaters.nl





Ingezonden persbericht