Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex
vanaf maandag 4 februari
Vanaf maandag 4 februari gaat het nieuwe seizoen filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex van start. De cursussen vereisen geen specifieke voorkennis en zijn dus geschikt voor iedere filmliefhebber. Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat.


* In de nieuwe cursus 'De praktijk van de documentaire' maakt u kennis met de praktijk van de documentaire(maker) en kunt u inspiratie opdoen voor uw eigen film. U leert alles over de research, opzet en inhoud van een filmplan: de weloverwogen start van elke documentaire. Documentairemaker Annelotte Verhaagen laat u zien hoe verschillende filmstijlen in de praktijk toegepast worden. Verschillende interviewtechnieken worden met behulp van een camera geoefend en met tips over cameravoering en montage kunt u ook zelf de camera ter hand nemen.
* In de nieuwe cursus 'Wat is filmkunst?' wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijke rol die de filmtheorie en filmkritiek speelden in de emancipatie van de cinema tot volwaardige kunstvorm. Filmjournalist Kevin Toma maakt u bewust van de verschillende perspectieven die u als toeschouwer kunt hebben op zowel het eigen smaakoordeel als dat van anderen. Aan de hand van vakliteratuur, recensies en veel filmfragmenten ontstaan levendige en verhelderende discussies over het complexe en schijnbaar ondoorgrondelijke, maar daarom ook zo fascinerende wezen van de filmkunst.
* Filmkenner Rudi de Boer doceert de cursus 'De geschiedenis van de film'. Aan de hand van onderwerpen als filmtaal, bioscoopcultuur en filmmakers ziet u hoe film zich heeft ontwikkeld van curiositeit tot alledaagse vrijetijdsbesteding.


Deelname aan een cursus kost ¤ 120,- (inclusief lesmateriaal)

Voor inschrijven en meer informatie, zie www.hartlooper.nl

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Telefoon: 030-2320450