Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

17-01-2008

Startbijeenkomst Veiligheidsprogramma

Op maandag 4 februari 2008 om 15.00 uur zal de Startbijeenkomst Veiligheidsprogramma beginnen in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. De nadruk van het Veiligheidsprogramma ligt op het verbeteren van de veiligheid van zorg op tien thema's en de invoering van een veiligheidsmanagementsysteem in alle Nederlandse ziekenhuizen.

Tijdens de startbijeenkomst wordt het Veiligheidsprogramma in een breed perspectief gepresenteerd, wordt aangegeven hoe ziekenhuizen zich kunnen aansluiten bij het programma en wat dat voor het ziekenhuis betekent. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen vragen en het leggen van contacten.

Inmiddels zijn artsen en verpleegkundigen al geruime tijd bezig met de verdere verbetering van de kwaliteit en veiligheid van de ziekenhuiszorg. Zo startten ziekenhuizen in 2005 met de ontwikkeling van een veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Dit mede naar aanleiding van het Sneller Beter rapport 'Je werkt hier veilig of je werkt hier niet', van Shell-president Rein Willems. De ontwikkeling van een VMS, deze Startbijeenkomst en het Veiligheidsprogramma 'Voorkom schade, werk veilig' is een initiatief van de Orde, het LEVV, V&VN en de NVZ. De uitnodiging voor de Startbijeenkomst op 4 februari is dan ook bedoeld voor zowel de directie/raad van bestuur, als de medisch specialisten, de verpleegkundigen en alle andere betrokken professionals/functionarissen op het gebied van patiëntveiligheid.

Voor eventuele vragen en informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de VMS-Zorglijn: (030) 29 19 024.
U kunt zich aanmelden voor de Startbijeenkomst op www.vmszorg.nl. « Terug naar tuchtrecht
Kennis Beter Delen 4