Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

move over, hier zijn de nieuwe leiders van Nederland! Kom naar Nieuwspoort, maandag 4 februari, 16:00

Dit jaar pakt De Baak Management Centrum VNO-NCW nog één keer groot uit met de 3e editie van de contest Inspiratie voor Integratie. Inmiddels is het integratiedebat achterhaald, de multiculturele samenleving is een feit. Lag de focus van IVI voorheen op biculturaliteit, dit jaar biedt IVI een podium aan de nieuwe leiders, echte wereldburgers die de kracht van diversiteit weten te benutten.

Tijdens de persconferentie stelt juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan de finalisten aan u voor. Ook zullen een aantal juryleden en journalisten worden uitgedaagd de wereldburgergame te spelen (een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte versie van de "Rits je in" game van Ricardo Makosi, de winnaar van vorig jaar): zijn zij wel wereldburgers? Rapper Tuur zorgt voor een funky introductie en begeleiding.

De jury bestaat uit: juryvoorzitter en voorzitter van de SER, Alexander Rinnooy Kan, programmamaker Frits Barend, Harry Mens, IVI inspirator 2007 Ricardo Makosi, publiciste Senay Özdemir, tweede kamerlid John Leerdam, wethouders Frits Huffnagel (Den Haag) en Hennah Yvonne Buyne (Amsterdam), Heleen Mees - econoom en medewerkster aan de campagne van Hillary Clinton.

Het gaat er om spannen! De zeven finalisten zetten in 10 weken tijd een project neer. Anderen inspireren en motiveren, leiderschap en overtuigingskracht tonen en laten zien dat diversiteit een kracht is. Deze eigenschappen zullen bepalen hoe de samenwerking met hun sponsoren (de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, de ministeries Sociale Zaken en Werkgelegenheid en VROM-WWI en verzekeraar Delta Lloyd Groep) verloopt en zijn dus bepalend voor het succes van hun project. 16 mei zal de winnaar van IVI 2008 bekend worden gemaakt.

De finalisten zijn... ontmoet hen zelf op 4 februari a.s.

Het programma vindt u in de bijgevoegde persuitnodiging.

Graag horen wij of u kennis wilt maken met de nieuwe leiders.

Dat kan door uw aanmelding te faxen (zie bijgevoegde uitnodiging) of via een reply op deze e-mail. (fax: 084 - 7321722, e-mail: layana@purpura.nl).

Voor meer informatie over het project en interviewverzoeken, bel Layana Mokoginta, 06-21704868.

Kijk ook op: www.inspiratievoorintegratie.nl

Hartelijke groet,
Layana Mokoginta
perscoördinatie Inspiratie voor Integratie 2008