Gemeente Nieuwegein

Parkeergarage City Plaza knapt op

Deze week wordt gewerkt in het parkeergedeelte Noord. Daarvoor zal de uitrit Noord tijdelijk afgesloten zijn. U kunt de parkeergarage uitrijden via de uitgangen Oost en West.

De inrit Noord van parkeergarage City Plaza is van maandag 4 februari tot vrijdagochtend 8 februari afgesloten. Dit is de inrit aan de kant van de Noordstedeweg. Uitrijden kan hier wel. De inritten Oost en West zijn wel open. Parkeerders worden al op de wegen naar het centrum toe omgeleid naar de juiste ingangen van de parkeergarage.

Nu al lichter
Er wordt volop geschilderd, schoongemaakt en bestraat in de parkeergarage City Plaza. Het eerste voorzichtige resultaat laat zich al zien in het oostelijke deel. Daar zijn de plafonds, muren en kolommen geschilderd, waardoor het er al een stuk lichter uitziet.

Deze week worden ook de eerste tegels geplaatst die de looproutes in een opvallende kleur gaan aangeven. In totaal moeten er zo´n 1500 van deze tegels worden gelegd, en gezien de grootte ervan (90x90 cm) is dat nog een hele klus.

Meer begrip
Voor veel parkeerders was het even wennen in de eerste week. Er zijn doordeweeks immers behoorlijk wat plekken afgezet om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dat zorgt voor langere wachttijden bij de entrees en meer zoeken in de garage zelf. Inmiddels weten veel parkeerders wat er gaande is en is er meer begrip voor deze tijdelijke overlast.

Met rood-witte linten en met informatieposters wordt zo goed mogelijk aangegeven waar gewerkt gaat worden. Daar kunt u dan tijdelijk even niet parkeren. De grote werkzaamheden duren nog tot 7 maart a.s.. Daarna hoeven er nauwelijks nog parkeerplaatsen te worden afgezet om de renovatie af te maken. Tot die tijd wordt er dus nog even beroep gedaan op uw medewerking en begrip.

30 januari 2008