Saxion Hogescholen
BR>

wo 30 januari 2008

Saxion techniekprojectweek

In de week van 4 tot en met 8 februari 2008 organiseert de academie Life Science, Engineering & Design (LED) van Saxion Hogescholen haar jaarlijkse Projectweek Engineering & Design. Nieuw is dat Saxion dit jaar een netwerkbijeenkomst voor de deelnemende bedrijven in het programma heeft opgenomen. Hiermee wil Saxion onderstrepen dat zij staat voor uitwisseling van kennis tussen de hogeschool en het bedrijfsleven.

Tijdens de Projectweek werken de ingenieurs in spé van de opleidingen Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen in teams van circa zes studenten aan verschillende opdrachten uit het bedrijfsleven. Maandagochtend komen de bedrijven de opdrachten toelichten, waarna de studenten direct aan de slag gaan. Dezelfde week, op vrijdag, presenteren de studenten hun resultaten aan de bedrijven.

Dat de Projectweek van Saxion een prachtig voorbeeld van kenniscirculatie is, blijkt ook uit het feit dat steeds meer opdrachten binnenkomen via oud-studenten die inmiddels werkzaam zijn in het bedrijfsleven.

De Saxionstudenten gaan bijvoorbeeld onderzoeken hoe warmte afkomstig van rotatiepersen in een drukkerij hergebruikt kan worden voor de opwekking van koeling voor de gebouwinstallaties en de persen. Ook moeten de studenten verdere mogelijkheden tot energiebesparing onderzoeken.

Verder ontwikkelen de studenten een klanten-/bezoekers-telmodule die simpel op een plexiglas antiwinkeldiefstal-antenne te monteren is.

Tijdens de netwerkbijeenkomst op maandag 4 februari a.s. ontvangen de bedrijven informatie over wat de academie LED en de lectoraten `Industrial Design' en `Duurzame Energievoorziening' voor bedrijven kunnen betekenen èn andersom. Voor de bedrijven onderling is er uiteraard gelegenheid om met elkaar kennis te maken.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------