Scholieren leren omgaan met gehandicapte kinderen in de Wereld op Zuid

donderdag 31 januari 2008

De Rotterdamse wethouder Leonard Geluk legt 4 februari samen met kinderen de eerste steen voor de nieuwe Brede School Wereld op Zuid.

Wethouder Leonard Geluk.

De katholieke basisschool Christophoor, de openbare basisschool De Toermalijn, Kinder Service Hotels voor de kinderdagopvang en buitenschoolse opvang, Pameijer voor kinderen met een verstandelijke beperking en Charlois Welzijn voor peuteropvang, voorschoolse educatie en tienerwerk werken samen in de nieuwe BredeSchool, die verrijst aan de Schere in de wijk Zuidwijk (deelgemeente Charlois). Gezamenlijk gaan ze tussen 07.30 en 19.30 uur een dagprogramma realiseren voor de kinderen van de Wereld op Zuid. Kinderen van 0 tot 13 jaar uit Zuidwijk kunnen deelnemen aan de buitenschoolse activiteiten. Bovendien komen er in het complex een sportzaal, een bibliotheek en een mediatheek. s Avonds en in de weekeinden krijgt het gebouw een brede wijkfunctie. Doordat de organisatie Pameijer haar intrek neemt in De Wereld op Zuid kunnen leerlingen van de reguliere basisscholen en leeftijdgenoten met een verstandelijke beperking met elkaar leren omgaan.

Wereld op Zuid is de eerste multifunctionele accommodatie in Rotterdam-Zuid die zoveel verschillende instellingen herbergt. Het is de bedoeling dat er op termijn nog vier multifunctionele accommodaties op Zuid worden gebouwd.