Ingezonden persbericht


AvontUur in de Andes live bij Radio Veronica

DJ Erwin Peters met luisteraar op expeditie in het Andesgebergte

Naarden, 31 januari 2008 | In de week van 4 februari gaat Radio Veronica-DJ Erwin Peters samen met luisteraar Peter op 'AvontUur in de Andes'. Iedere werkdag brengt Erwin Peters, samen met een overlevende, live verslag uit van de expeditie naar de plek van de vliegtuigramp in 1972 in het programma 'Erwins AvontUren' bij Radio Veronica.

Van 4 tot en met 8 februari brengt Radio Veronica-DJ Erwin Peters dagelijks live verslag uit van zijn barre tocht door het Argentijnse hooggebergte; de Andes. Samen met onder anderen luisteraar Peter uit Zwolle en overlevende Eduardo Strauch gaat Erwin Peters van de Argentijnse plaats Mendoza naar de plek hoog in de Andes waar een vliegtuig in 1972 neerstortte. In deze week kan men tijdens 'Erwins AvontUren' de expeditie van DJ Erwin Peters en Peter uit Zwolle volgen.

Radio Veronica-DJ Erwin Peters: "Het is een eer om die indrukwekkende plek te gaan bezoeken met overlevende Eduardo Strauch en Radio Veronica-luisteraar Peter die al sinds zijn tiende gefascineerd is door deze crash."

Vliegtuigramp 1972
Op vrijdag 13 oktober 1972 stortte een vliegtuig neer in het besneeuwde Andes gebergte in Argentinië. Zestien man overleefden deze ramp en wisten door het eten van hun dode medepassagiers 72 dagen te overleven. Uiteindelijk hebben twee overlevenden de bewoonde wereld weten te bereiken en kwam er een reddingsoperatie op gang.

Het 'AvontUur in de Andes' wordt mede mogelijk gemaakt door National Geographic Channel.

Erwins AvontUren
'Erwins AvontUren' met Erwin Peters is iedere werkdag te horen bij Radio Veronica tussen 19.00 en 22.00 uur.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Patrick Kicken, Rob van Someren, Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, Colin Banks, DJ Silverius, Silvan Stoet en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.



Ingezonden persbericht