Gemeente Dordrecht


Persbericht

Tijdens werkzaamheden blijft fietsviaduct Kilweg - A16 dag en nacht geopend Afsluiting Copernicus-viaduct over A16

De Copernicusweg tussen de Mijlweg en de M.H. Tromweg wordt afgesloten voor al het verkeer. Alleen voetgangers kunnen gebruik blijven maken van dit viaduct over de A16. De gemeente gaat van maandag 4 februari tot en met vrijdag 28 maart de weg asfalteren om alle verzakkingen en kuilen te herstellen. Ook het fietspad wordt geasfalteerd en krijgt een rode markering. Het voetpad echter wordt herstraat.

Automobilisten worden door omleidingborden geïnformeerd over de afsluiting en omgeleid via de Rijksstraatweg - Mijlweg - Laan der Verenigde Naties of via de Rijksstraatweg - N3 - Laan van Europa - Laan van Londen. Fietsers worden omgeleid via de Rijksstraatweg - Mijlweg - Zeehavenlaan of via de Rijksstraatweg - Calandstraat - Fietsbrug A16 - Laan van Londen. Om te voorkomen dat fietsers een eind moeten omrijden is in overleg met de SBBD (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht) besloten de fietsbrug over de A16 bij de Calandstraat 's avonds en in het weekend open te houden voor fietsers.

Meer informatie
Om het verkeer te waarschuwen zijn eerder deze week aankondigingborden geplaatst. Informatie over de afsluiting en omleiding is te vinden op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. /wegafsluitingen. Voor vragen of meldingen over de werkzaamheden kan contact opgenomen worden met de opzichter, de heer Hans Renes, Ingenieursbureau Drechtsteden, via telefoonnummer 06 - 22 42 19 68.

Dordrecht, 1 februari 2008
Redactie
Moniek van Herk
Communicatie

telefoon (078) 639 61 60
Informatie
Kitty Westgeest
Stadsbeheer
telefoon (078) 639 58 48