Stadsdeel Zeeburg

Campagne straatcoaches


1 februari 2008
Een grote campagne om de bekendheid van de straatcoaches in Amsterdam te vergroten, gaat op 4 februari 2008 van start en duurt de hele maand.

Op AT5 zijn verschillende spotjes over de straatcoaches te zien. Ook hangen er in de stad grote posters. Ten slotte staan er in de huis-aan-huis bladen advertenties met informatie over het werk van de straatcoaches. Op de bekende punten in de wijken liggen folders.

De campagne is bedoeld om te laten zien wat de gemeente Amsterdam doet aan de veiligheid van de bewoners. En om het werk van de straatcoaches bekend te maken bij een groot publiek.
De straatcoaches van stadsdeel Zeeburg
De straatcoaches van stadsdeel Zeeburg

De straatcoaches, die nu vier maanden in Zeeburg rondlopen, doen belangrijk werk voor de veiligheid van de stad. Ze zijn goed herkenbaar aan hun kleding en zilverkleurige mountainbikes. Ze spreken jongeren aan die voor overlast voor de buurtbewoners zorgen.

De straatcoaches komen zelf uit de doelgroep en spreken jongeren direct aan in hun eigen taal. Met hen maken zij duidelijke afspraken. Ook geven zij tips over hoe zij zich op straat moeten gedragen. Ook ze treden gezaghebbend op als dat nodig is. Ze werken overdag, 's avonds en in het weekend in de wijken waar sprake is van overlast.