Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

1 februari 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 4 februari t/m 10 februari 2008

Wethouder Bolsius en staatssecretaris Bijleveld rijden mee in Automatic Number Plate Recognition-scan-bus (ANPR-bus)

Wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) en staatssecretaris Ank Bijleveld (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) rijden maandag 4 februari om 11.45 uur mee in een ANPR-bus van Gemeentebelastingen Rotterdam. Op deze manier kunnen zij op straat kennis maken met het leggen van beslag op auto's en het zetten van een wielklem.

(Voor meer informatie: Gemeentebelastingen Rotterdam, Fred Marree tel. 010 - 267 7232 of 06 - 5371 2724)

Wethouder Geluk legt eerste steen 'De Wereld op Zuid'

Jeugdwethouder Leonard Geluk legt maandag 4 februari samen met een aantal kinderen de eerste steen van de Brede School 'De Wereld op Zuid'. Katholieke basisschool Christophoor, openbare basisschool De Toermalijn, het Kinder Service Hotels, Stichting Pameijer en Charlois Welzijn komen samen in dit nieuwe gebouw. Gezamenlijk kunnen zij daar voor kinderen van 0 tot 12 jaar een 12-uursdagprogramma aanbieden. De feestelijke bijeenkomst is van 14.00 uur tot 15.00 uur aan de Schere 31, Rotterdam Schere in Zuidwijk.

(Voor meer informatie: Vestia Rotterdam Zuid, Elly Persons, tel. 010 - 410 98 32).

Wethouder Bolsius overhandigt 'Programma van Eisen metrostations deelgemeente Prins Alexander' aan portefeuillehouders

Wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) overhandigt woensdag 6 februari om 15.00 uur het 'Programma van Eisen metrostations deelgemeente Prins Alexander' aan portefeuillehouders Paul Paulusma en Erwin van Duin van deelgemeente Prins Alexander. In dit programma staat de aanpak van het opknappen van de metrostations beschreven. De metrostations op Rotterdam Zuid hebben vorig jaar een volledige opknapbeurt gekregen. De komende vier jaar komen de twaalf metrostations binnen de deelgemeente Prins Alexander aan de beurt. Het opknappen van de metro's is onderdeel van het project Aquarel. Dit project heeft als doel de stadsentrees, de belangrijkste toegangswegen naar het centrum en de omgeving van metrostations van Rotterdam te verbeteren.

(Voor meer informatie: Johan Goossens, Programmasecretaris Buitenruimte,

tel. 010 - 489 5214)

Wethouder Geluk opent het Erasmiaans European Youth Parliament

Leonard Geluk (wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs) opent donderdag 7 februari rond 17.00 uur het Erasmiaans European Youth Parliament 2008, in het World Port Centre, aan de Wilhelminakade 965, Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst gaan studenten uit acht verschillende landen met elkaar in discussie over grote Europese thema`s zoals sociale integratie, economie, cultuur en onderwijs. Dit congres wordt tevens gebruikt als voorbereiding voor 2009, wanneer Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad is.

(Voor meer informatie: www.eeyp-rotterdam.org of Lennart de Jong, communicatie stadhuis Rotterdam, 010 417 3511).

Wethouder Baljeu activeert Alert Zebra

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) activeert op donderdag 7 februari om 17.30 uur het concept Alert Zebra, aan de Westblaak, tussen de Karel Doormanstraat en het Eendrachtsplein. Het concept Alert Zebra is een innovatieve, oplossingsgerichte ontwikkeling in de verkeersveiligheid voor het terugdringen van verkeersslachtoffers. Het concept bestaat uit in het wegdek aangebrachte Led verlichting. Deze worden aangestuurd door sensoren die geactiveerd worden als er een voetganger oversteekt. Door de oplichtende lampjes weet de automobilist dat er zich voetgangers op het zebrapad bevinden en dat alertheid geboden is.

(Voor meer informatie: Communicatie dS+V, Ger Lulofs, tel. 010 - 489 5744)

Wethouder Bolsius neemt certificaat in ontvangst voor keurmerk van Rotterdamse zwembaden

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) neemt op vrijdag 8 februari om 13.00 uur het certificaat in ontvangst waarop staat dat alle Rotterdamse zwembaden van Sport & Recreatie en Sportfondsen Nederland in bezit zijn van het Keurmerk Veilig en Schoon. Dit gebeurt tijdens een ritje in de speciale zwemtram die dit jaar door de stad zal rijden. Het Keurmerk Veilig en Schoon wordt uitgegeven onder toezicht van de Stichting Zwembadkeur. Het toont aan dat de zwembaden voldoen aan minimaal alle wettelijke voorschriften. De Rotterdamse zwembaden hebben zich verenigd in de Stichting Promotie Rotterdamse Zwembaden. Deze Stichting heeft tot doel het zwemmen in de Rotterdamse zwembaden te bevorderen. Dit doet zij door middel van promotionele acties en evenementen, zoals de Zwemtram. De Zwemtram rijdt door de stad en is beplakt met zwempromotie-materiaal.

(Voor meer informatie: Sport & Recreatie, Joop Bijl, rayonleider sportaccommodaties,

tel. 010 - 480 8126 of www.rotterdamzwemt.nl)

Wethouder Kriens reikt eerste Rotterdampas uit

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke opvang) lanceert onder het credo 'Groot voordeel met je pas' vrijdag 8 februari de nieuwe Rotterdampas van 14.00 - 14.30 uur bij de Spido aan de voet van de Erasmusbrug aan de centrumzijde (Willemsplein 85). De verkoop van de nieuwe Rotterdampas gaat aanstaande maandag 11 februari weer van start. De Rotterdampas is voor iedereen te koop voor ¤ 55,-. Voor minima is de Rotterdampas dit jaar ¤ 0,- en voor 65-plussers uit Rotterdam en een aantal andere gemeenten slechts ¤ 10,-. Studenten betalen op vertoon van hun collegekaart ¤10,- voor de pas.

(Voor meer informatie: Rotterdampas, Erik Reitsma, tel. 010 - 453 3773)

Wethouder Karakus geeft startsein sloop Wijnhaven

Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) geeft vrijdag 8 februari om 16.30 uur het startsein voor de sloop van de huidige opstallen aan de Wijnhaven. Deze opstallen moeten plaats maken voor de nieuwe woontoren '100 Hoog'. 100 Hoog is een circa honderd meter hoge toren met 30 verdiepingen, die voorziet in 3, 4 en 5 appartementen per woonlaag en winkelruimte op de begane grond. In totaal telt het project zo'n 150 appartementen uiteenlopend van 65 m2 tot 250 m2. Met 100 Hoog is het gelukt om op deze binnenstedelijke locatie een woontoren te ontwerpen, passend binnen het geldende bestemmingsplan en de door de gemeente gestelde kaders.

(Voor meer informatie: BAM Vastgoed, Suzanne Beks, tel. 06 - 1595 0991)

Wethouder Kaya reikt vrijdag 8 februari prijs uit tijdens jongerenkunstbeurs Art id.

In samenwerking met Rotterdamse MBO en HBO scholen (met name grafische/design opleidingen) is de wedstrijd "geef je kamer second life" georganiseerd. Een wedstrijd waarin jongeren (16-22 jaar) hun eigen droomkamer ontwerpen binnen de virtuele wereld van Second Life, waarbij moderne kunst een rol speelt in het ontwerp. De prijsuitreiking van de wedstrijd vindt plaats tijdens de jongerenkunstbeurs Art id. Wethouder Kaya (Participatie en Cultuur) is juryvoorzitter en zal namens de jury de prijs uitreiken. De overige juryleden zijn: de directeur van Art Rotterdam, docente van de Willem de Koning Academie en de directeur van de Bijenkorf. De Art Rotterdam en de speciale jongerenkunstbeurs Art id worden gehouden van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari 2008.

Waar: Jongerenkunstbeurs Art id. (Beeldfabriek Las Palmas, Wilhelminapier)

Wanneer: vrijdag 8 februari 2008, vanaf 16.30 uur

Voor het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=ctFMc7mwxPc

(Voor meer informatie: Stichting Artes, Angela Abrahams, tel. 070 - 365 53 36, e-mail angela@stichtingartes.nl, www.art-id.nl)

Wethouder Kriens opent de week: Armoede nee. Meedoen ja!

Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke opvang) is zaterdag 9 februari van 12.00 - 12.30 uur aanwezig op de Afrikaandermarkt op het Afrikaanderplein om de week Armoede nee. Meedoen Ja! te openen. De week van 9 tot en met 14 februari staat in het teken van de Rotterdamse aanpak van armoede en wil voor mensen met een laag inkomen de mogelijkheden vergroten om deel te nemen aan de samenleving. 9 februari wordt hiervoor de publiciteitscampagne gelanceerd.

(Voor meer informatie: Christel de Valk, Communicatie SoZaWe, tel. 010 - 498 5865)

Wethouder Baljeu neemt boek 'veertig jaar metro in Rotterdam' in ontvangst

Wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie) neemt op zaterdag 9 februari om 13.30 uur het boek 'Veertig jaar metro in Rotterdam' in ontvangst. Dit doet ze als portefeuillehouder van de Stadsregio Rotterdam. De overhandiging vindt plaats in de RET Servicewinkel, aan de Coolsingel 141.

(Voor meer informatie: Communicatie RET, Frances Raboen, tel. 010 - 447 6668)

noot voor de redactie/