Gemeente Middelburg

Persbericht

2 februari 2008

Staatssecretaris Bussemaker op werkbezoek in Middelburg

Maandag 4 februari komt staatssecretaris Bussemaker (volksgezondheid, welzijn en sport), op eigen verzoek, op werkbezoek bij de gemeente Middelburg.

Er zijn verschillende aanleidingen. Middelburg is één van de landelijke koplopers in de vernieuwing van de zorg. Over de hele gemeente worden in woonservicezones de oude verzorgingshuizen vervangen door zelfstandige woningen. De zorgaanbieders garanderen de levering van de zorg en er komen nieuwe welzijnsruimten. Doordat de financiële regels voor de levering van zorg steeds krapper worden, wordt het leveren van zorg voor de aanbieders steeds moeilijker. Wethouder Albert de Vries wil met de staatssecretaris praten over de deze financiële regels en hoe de problemen aangepakt kunnen worden.

Een andere aanleiding is de eigen bijdrage die bewoners van een zorginstelling betalen. Daarover heeft wethouder De Vries een brief geschreven aan de staatssecretaris, waarin hij zijn zorgen uit.

Albert de Vries zal verder de andere vernieuwingen toelichten die in Middelburg op stapel staan. In de zomer gaat het nieuwe Wmo-loket open, waar inwoners met elke vraag over zorg, welzijn en ondersteuning terecht kunnen. Het loket gaat ook functioneren als het nieuwe Centrum Jeugd en Gezin. Verder studeert de gemeente op nieuwe mogelijkheden voor hulp bij het huishouden.

Staatssecretaris Bussemaker bezoekt ook locaties uit de woonservicezones en praten met bewoners.

De staatssecretaris komt om 14.00 uur aan in Middelburg. Het programma begint met een besloten vergadering. De bezoeken aan de locaties zijn:

15.30 bezoek Thibautstraat (woningen SVRZ)

16.00 bezoek Parkstate (zelfstandige woning)

16.30 bezoek Buitenrust, grand Café.