Gemeente Gouda


Gouda boekt succes, Hillgate Properties koopt kavels in Spoorzone

De komende jaren ontwikkelt gemeente Gouda samen met externe partners het gebied Spoorzone langs het spoor. Voor het westelijke deel van het gebied, bedoeld voor kantoren, heeft de gemeente Gouda eind vorig jaar een tenderprocedure uitgeschreven onder ruim tien projectontwikkelaars. Het ging om de verkoop van drie kantorenkavels van elk circa 5.000 m² b.v.o kantoor. Hillgate Properties uit Wassenaar heeft de gemeente de beste bieding gedaan.

Van de drie kantorenkavels heeft Hillgate Properties twee kavels gekocht. Over het derde kavel is de gemeente in onderhandeling. Deze kavels liggen in het deelgebied A1 van de Spoorzone, gelegen tussen het spoor en de Burgemeester Jamessingel en de Rijsselseweg en Winterdijk. In totaal zal hier circa 15.000 m² kantoorruimte worden gerealiseerd. De kantoren binnen dit gebied van de Spoorzone passen binnen de gewenste stedelijke uitstraling en zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Per 2011 zal het naastgelegen halte van de RijnGouwelijn in gebruik worden genomen.

Directeur Spanjaard van Hillgate Properties denkt dat eind 2008 kan worden begonnen met de realisatie van de eerste kantoren: "Wij verwachten zowel landelijke als lokale kantoorgebruikers te kunnen interesseren door de combinatie van een goede bereikbaarheid, gunstige parkeernorm en concurrerende prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast kan door het snelle ontwikkelingstempo de huidige interesse vanuit de markt adequaat worden bediend."

Wethouder Kastelein is zeer tevreden met het succes: " We zijn blij dat er vertrouwen is van ontwikkelaars om te investeren in de Spoorzone. De gemeente Gouda investeert zelf ook fors in het gebied. Als andere externe partijen zoals Hillgate ook bereid zijn te investeren, bevestigt dat nogmaals ons idee dat Gouda een interessante vestigingsplaats is voor bedrijven. "

Gemeente Gouda is in nauwe samenwerking met partners verantwoordelijk voor de realisatie van de Spoorzone. In 2015 zal dit gebied getransformeerd zijn naar een nieuw stedelijk centrumgebied met kantoren, woningen, winkels, het nieuwe stadhuis, scholen, studentenhuisvesting en uitgaansvoorzieningen.

Hillgate Properties is een onafhankelijke projectontwikkelaar die ontwikkelt vanuit een sterke conceptuele visie waarbij kwaliteit in architectuur en dienstverlening centraal staan. Door deze werkwijze kunnen nieuwe ideeën worden vertaald naar duurzame vastgoedoplossingen. Hillgate Properties, gevestigd te Wassenaar, ontwikkelt en realiseert sinds 1994 succesvol woningbouw, hotels, commercieel vastgoed en recreatiewoningen in Nederland en in het buitenland.