Politie Haaglanden

Persberichten 4 februari

Haaglanden, 04-02-2008

Politie zoekt getuigen van beroving
Den Haag Een 37-jarige man uit Den Haag is zondag 3 februari om 00.30 uur in de Kockstraat door drie jongens beroofd. De man had kort voor de beroving geld gepind. Toen hij in het portiek van zijn woning liep, werd hij door een onbekende man van achteren vastgepakt en op de grond geduwd. De verdachte eiste geld van het slachtoffer. Twee andere mannen die bij de beroving aanwezig waren, pakten geld uit de broekzak van het slachtoffer. Ook namen zij zijn drie gouden kettingen en gouden ring mee. De drie mannen gingen er via een uitgang van het portiek die uitkomt in de Reitzstraat vandoor. De verdachte die het slachtoffer vasthield tijdens de beroving, is een man tussen de 20 en 25 jaar. Hij is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, heeft een stevig postuur en is tussen de 1.80 en 1.90m. De man droeg een zwarte jas. De andere twee verdachten hadden een slank postuur en waren vermoedelijk ook van Noord-Afrikaanse afkomst. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Heemstraat via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Even oefenen
Den Haag Een oom en tante waarschuwden zondag 3 februari rond 16.30 uur de politie nadat hun 14-jarige Haagse neefje op de brommer van zijn moeder wegreed. De jongen zou zonder toestemming de sleutels van de brommer gepakt hebben. Toen de politieagenten in de woning van de oom en tante aankwamen, kwam de jongen net terug van zijn ritje. Hij verklaarde dat hij alvast even was gaan oefenen met de brommer omdat hij zijn bromfietsdiploma wil gaan halen zodra hij 15 wordt. De jongen kreeg een flinke waarschuwing van de agenten.

Uit de bocht en in de sloot
Den Haag Politieagenten gingen zondag 3 februari rond 17.00 uur samen met de brandweer en een ambulance naar de IJseendsingel nadat zij een melding hadden gekregen dat daar een auto te water zou zijn geraakt. In het water langs de Singel zagen zij het dak van een auto boven de wateroppervlak uitsteken en aan de kant stond een 37-jarige doorweekte Haagse man. De man verklaarde dat hij de bestuurder van de auto was en dat hij uit de bocht was gevlogen omdat hij moest uitwijken voor voetballende kinderen. Daardoor was hij met zijn auto in de sloot terecht gekomen. Een getuige verklaarde echter dat toen hij in het water sprong om de inzittenden te helpen, hij een vrouw via de bestuurderszijde uit de auto had geholpen. De vrouw rende weg in de richting van het Eendenplein. In de auto troffen de agenten ook aanwijzingen dat niet de 37-jarige man maar een vrouw de auto bestuurd zou hebben. De man hield echter vol dat hij de bestuurder is. Hierop is hij meegenomen naar het politiebureau om de zaak verder uit te zoeken.

Geweld binnenshuis
Leidschendam Een 36-jarige Leidschendammer was op vrijdag 1 februari kort na 23.00 uur door overmatig alcoholgebruik flink de weg kwijt. Nadat de man al voor stampij had gezorgd bij een uitgaansgelegenheid aan de Damlaan, kwam hij bij thuiskomst ook nog de peultjes opscheppen. Hij bedreigde zijn 17-jarige Leidschendamse vriendin met een mes en trachtte haar ook daadwerkelijk te steken. Het meisje wist de woning te ontvluchten. De Leidschendammer werd kort tijd later in de woning aangehouden. Omdat zich een agressieve hond in de woning bevond, werd een politiehond ingezet. De Leidschendammer werd bij zijn aanhouding door de politiehond in zijn kuit gebeten. Hij werd medisch behandeld en vervolgens ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen na beroving van mobieltje
Leidschendam Een 14-jarige Hagenaar kon de politie op zondag 3 februari omstreeks 16.00 uur een goed signalement verschaffen van de vier daders die hem kort daarvoor op de Noordsingel van zijn mobiele telefoon hadden beroofd. De politie ging meteen op zoek en trof op de Heuvelweg 6 jongens in de tram aan, die allen aan het opgegeven signalement voldeden. De jongens, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en woonachtig in Den Haag en Rotterdam werden aangehouden. Al snel bleek, dat twee van hen niets met de beroving te maken hadden. Zij werden direct in vrijheid gesteld. Twee jongens bleken in het bezit van verboden messen te zijn. De verdachten werden ingesloten in het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Jeugdige bestuurder in de fout, auto kwijt
Voorburg Bij een controle van een 19-jarige Voorburgse automobilist op de Spinozalaan op zaterdag 2 februari om 21.20 uur bleek dat hij zijn zaakjes slecht voor elkaar had. De jongeman beschikte niet over een geldig rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd. De Voorburger kreeg drie bekeuringen en zijn auto werd in beslaggenomen.

Jongen (12) gewond bij spelen op straat
Rijswijk Een 12-jarige jongen uit Den Haag raakte zondag 3 februari om 15.50 uur gewond bij een aanrijding op de Broekslootkade. Een 43-jarige automobilist uit Den Haag kon de jongen niet meer ontwijken, ondanks dat hij stapvoets reed. De jongen was aan het spelen en rende zo de straat op. De ambulance vervoerde de jongen met pijn aan zijn been en een buil op zijn hoofd naar het ziekenhuis.

Parkeercontroleur uitgescholden en bespuugd, politie zoekt getuigen Rijswijk Een 41- jarige vrouwelijke parkeercontroleur uit Rijswijk is op zaterdag 2 februari om 11.45 uur in de Willemstraat door een man uitgescholden en bespuugd. De parkeercontroleur schreef in de Herenstraat een bekeuring uit voor het niet hebben van een parkeerkaartje. Even later werd zij aangesproken door de eigenaar van de auto. Deze was het niet eens met de bekeuring en schold de parkeercontroleur uit. Toen zij de eigenaar meedeelde dat hij bezwaar tegen de bekeuring kon indienen, spuugde de man haar vol in het gezicht. Op het moment dat dit gebeurde stond er een vrouw vlak bij de parkeercontroleur. De recherche van Rijswijk wil graag in contact komen met deze vrouw. Ook andere getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Medewerkster café ziet man met vuurwapen, politie zoekt getuigen s-Gravenzande Een medewerkster van een café aan de Langestraat is maandag 4 februari om 00.30 uur flink geschrokken toen zij via de achterzijde het café wilde verlaten. De vrouw zag toen ze de deur open deed een persoon voor haar staan met een bivakmuts over zijn hoofd. In zijn hand had hij volgens de vrouw een vuurwapen. De vrouw gilde het uit en de man ging er samen met een andere man vandoor. Iets verderop stapten ze op een scooter en reden ze richting de Oudelandstraat. Gealarmeerde agenten zagen op de Rijnvaartweg een scooter rijden met twee personen die voldeden aan het signalement en zetten de achtervolging in. De bestuurder van de scooter verloor in de buurt van de Dotterbloem de macht over het stuur en reed de bosjes in. De twee verdachten stapten weer op en wisten te ontkomen. De twee verdachten reden op een zwarte scooter die harder dan 120 km per uur kan rijden. Vermoedelijk is het een gilera runner en de scooter reed zonder kentekenplaat. De bestuurder is een man tussen de 18 en 23 jaar. Hij droeg zwarte kleding en heeft donker haar dat aan de zijkanten is gemillimeterd. Verder droeg hij blauwe sportschoenen met een witte streep erin. De bijrijder was gekleed in een wit vest of sweater met capuchon en hij droeg een donkere broek, waarschijnlijk een spijkerbroek. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Naaldwijk via 0900 -8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000

Dronken met een lege tank op de vluchtstrook
Delft Agenten kregen zondag 3 februari om 10.00 uur de melding binnen dat er een auto op de vluchtstrook van de A13 stond met de bestuurder hangend over het stuur. De 29-jarige bestuurder bleek niets onder de leden te hebben, maar met een lege tank op de vluchtstrook te zijn gestrand. Tijdens het gesprek roken de agenten een alcohollucht bij de bestuurder uit Rotterdam. De politie liet de auto verslepen en op het politiebureau namen ze hem een alcoholtest af. De Rotterdammer blies 390 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Gewond na aanrijding
Pijnacker Een 21-jarige bestuurder van een scooter raakte 4 februari om 06.00 uur op de Delftsestraatweg gewond toen hij in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer viel en is naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de aanrijding.

Dronken op de snorfiets
Zoetermeer De politie hield maandag 4 februari om 00.15 uur een 20-jarige man uit Zoetermeer aan voor dronken rijden op een snorfiets. De man reed op de Overvest toen hij door surveillerende motoragenten werd gecontroleerd. De man blies 565 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille).