Nederlandse opzegtermijn werknemers wereldwijd gemiddelde

04/02/2008 10:31



Lensink van Berkel BV



Weinig consistentie binnen EU

Amstelveen, 4 februari 2008 - Werknemers die uit dienst treden in de VS, Mexico, Hongkong, Ierland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, hebben de kortste wettelijke opzegtermijn tussen het moment van opzeggen en het feitelijke verlaten van de werkplaats, zo blijkt uit door Mercer gepubliceerde gegevens. Deze gegevens zijn opgenomen in Mercers Global HR Factbook, waarin de wettelijke vereisten voor opzegtermijnen voor werknemers in 43 landen op een rij worden gezet. Nederland is hierin gemiddeld met 1 maand.

De theorie en praktijk lopen hierin wijd uiteen. Zo kennen werknemers in Mexico geen wettelijke verplichting om hun baan op te zeggen als zij uit dienst willen treden. In de VS is er evenmin een wettelijke verplichting, al is het wel gebruikelijk een termijn van ten minste twee weken aan te houden. De wetgeving in Hongkong, Ierland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk verplicht werknemers die meer dan een jaar in dienst zijn tot een opzegtermijn van één week. Aan het andere eind van het spectrum vinden we landen als Zwitserland, Slowakije en de Tsjechische Republiek, waar een termijn van minimaal twee maanden geldt.

Het merendeel van de landen, waaronder Nederland, verplicht de werknemer tot een opzegtermijn van één maand. Deze termijn geldt dan voor werknemers die minimaal één jaar in dienst zijn. Ook kan in afzonderlijke arbeidsovereenkomsten worden uitgegaan van een langere opzegtermijn. "In veel landen hangt de feitelijke opzegtermijn af van de bepalingen in de arbeidsovereenkomst die de werknemer met zijn of haar werkgever heeft gesloten," aldus Clive Wright, Principal bij Mercer in het Verenigd Koninkrijk: "Toch is het interessant te zien hoe weinig consistentie er tussen de landen is, met name binnen een regio als de EU, waar je redelijkerwijs toch een zekere gelijkmatigheid zou verwachten."

Over het algemeen gelden dezelfde wettelijke opzegtermijnen voor werkgevers, behalve in een aantal landen waar voor de werkgever een langere termijn geldt. Voor werknemers die minimaal één jaar in dienst zijn is in België, Bolivia, Denemarken, Finland, Luxemburg, de Oekraïne en Oostenrijk een langere opzegtermijn verplicht. In het Verenigd Koninkrijk geldt voor de werknemer een opzegtermijn van één week, tenminste waar de wettelijke verplichtingen van toepassing zijn, terwijl de werkgever moet uitgaan van één week opzegtermijn voor elk afgerond dienstjaar, tot een maximum van 12 weken.

Over het onderzoek
Multinationals kunnen het Global HR Factbook gebruiken als uitgebreid referentiemiddel voor essentiële vraagstukken, onderwerpen en trends op het vlak van HR. Het boek bevat belangrijke informatie op basis waarvan het HR-beleid kan worden afgestemd op de plaatselijke, regionale en wereldwijde trends en praktijkvormen. Mercers Global HR Factbook is openlijk verkrijgbaar. U kunt het boek online bestellen op www.imercer.com/globalhrfactbook, dan wel per fax op +41 22 329 49 04 of per e-mail op client.services.geneva@mercer.com.

Over Mercer
Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies-, uitbestedings- en beleggingsdiensten. De consultants van Mercer bieden de klant ondersteuning bij het oplossen van complexe vraagstukken ten aanzien van voorzieningen en menselijk kapitaal, en bij het ontwerpen en beheren van ziektekostenregelingen, sociale voorzieningen en pensioenen. Mercer is marktleider op het vlak van uitbesteding van voorzieningen. De beleggingsdiensten betreffen onder meer beleggingsadviezen en multi-managerbeleggingsbeheer. Mercer heeft meer dan 40.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen. De onderneming is een volledige dochteronderneming van Marsh & McLennan Companies, Inc., dat genoteerd staat op de beurzen van New York, Chicago en Londen (tikkersymbool: MMC). Voor meer informatie, zie www.mercer.com.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,