Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 04-02-2008

Inbreker aangehouden

ZEIST Aan het begin van de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari werd een verdachte van een inbraak na een zoekactie aangehouden.

Rond 00.30 uur zag een getuige dat drie verdachten een inbraak bij een pand aan de Jagersingel pleegden. Vervolgens gingen de drie verdachten ervandoor.

Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd één van de verdachten, een 21-jarige man uit Zeist, op de Prof. Lorentzlaan aangetroffen en aangehouden. Zijn auto stond op dezelfde straat geparkeerd en werd in beslag genomen.

Met onder andere een politiehond werd naar de twee andere verdachten gezocht. Daarbij werd op straat inbrekersgereedschap gevonden, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Bij het pand bleek inderdaad te zijn ingebroken en daarbij was geld gestolen. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte en zijn medeverdachten voort.

Verwarde man

ODIJK Op zondagavond 3 februari werd een verwarde man aangehouden.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat een man over de Singel liep. Hij zou door het dolle heen zijn, bij meerdere woningen aanbellen, door tuinen lopen en hard schreeuwen.

Agenten gingen ter plaatsen en hielden de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Veenendaal, aan. Hij pleegde verzet tegen zijn aanhouding en werd met vereende krachten geboeid. Hij bleek geestelijk erg in de war te zijn. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Vechtpartij

ZEIST In de vroege ochtend van zondag 3 februari raakten twee jongens gewond bij een vechtpartij. Zij wilden geen aangifte doen.

Rond 04.05 uur kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij op de Slotlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen was de rust teruggekeerd. Een gedeelte van de betrokkenen zou weg zijn gerend naar de Wilhelminalaan. Daar troffen agenten twee gewonde jongens, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan. De 17-jarige had onder andere een hoofdwond, de 18-jarige een kapotte lip. Beiden werden door het personeel van een ambulance onderzocht. De 17-jarige werd voor behandeling naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht. Beide slachtoffers wilden geen aangifte doen.

Ook op de Slotlaan spraken agenten met meerdere personen. Sommige verklaarden dat er een ruzie in een horecagelegenheid was geweest die op straat was voortgezet, anderen beweerden dat dit niet het geval was. Het werd de agenten uiteindelijk niet duidelijk wat de aanleiding is geweest en wie er allemaal bij betrokken waren.