Persberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 04-02-2008

Vernieling

ACHTERVELD Aan het begin van de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari werd een man aangehouden voor meerdere vernielingen.

Rond 00.05 uur kreeg de politie de melding dat op de Hessenweg een man op een bestelbus aan het slaan was en ook al vernielingen in een tuin had aangericht. Agenten gingen ter plaatse en troffen de verdachte, een 47-jarige man uit Leusden, in een bestelbus aan.

De agenten spraken hem aan. De verdachte gaf toe op de bestelbus te hebben geslagen, maar dat was zijn eigen bus. In de voortuin van een woning had hij een tafel vernield en enkele kratten bier omgegooid, waardoor er allemaal glasscherven lagen.

De Leusdenaar verklaarde dat hij op zondag zijn hondje in de woning had achtergelaten om te gaan stappen. Nu hij terugkwam, waren de bewoners weg en ook zijn hondje was er niet. Vermoedelijk was de hond weggelopen. Daardoor was de Leusdenaar door het lint gegaan en had het één en ander vernield.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft met de eigenaar van de woning afgesproken dat hij de schade vergoed.

Jongeman mishandeld

AMERSFOORT Een 18-jarige jongeman uit Amersfoort raakte op zondagochtend gewond toen hij door een andere jongeman op zijn gezicht werd geslagen.

Rond 05.00 uur zat de 18-jarige Amersfoorter met enkele vrienden op een muurtje bij een horecagelegenheid aan de Koestraat. Hij sprak een jongeman aan die hem vervolgens kennelijk zonder enige aanleiding een vuistslag op zijn neus gaf. Het slachtoffer viel daardoor achterover van het muurtje. Hij hield een bloedneus aan de mishandeling over. De verdachte liep vervolgens samen met een andere jongen weg.

De verdachte was een blanke jongeman met een gebruind gezicht, 17 19 jaar, 1.80 1.90 meter, smal tot normaal postuur en donker stekelhaar. Hij droeg een zwart vest\trui en donkere spijkerbroek.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Te veel op

LEUSDEN Op zondagavond 3 februari werd een automobiliste aangehouden omdat zij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 23.50 uur zagen agenten dat een automobiliste met verhoogde snelheid door oranje verkeerslicht reed. Zij gingen achter de automobiliste aan en gaven haar op de Rossenberglaan een stopteken.

De automobiliste, een 59-jarige vrouw uit Leusden, had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 330 ug/l, anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur.

Baldadigheid

AMERSFOORT In de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari werd een jongeman bekeurd voor baldadigheid.

Rond 03.10 uur surveilleerden agenten op het Hof. Zij zagen dat een jongeman een fiets oppakte en weg gooide. De agenten spraken de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Amersfoort, aan. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid

Mishandeling

AMERSFOORT Op zondagavond 3 februari werd een man door twee andere mannen mishandeld. Zij werden aangehouden.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Kamp een man door enkele andere mannen werd mishandeld. Terwijl agenten onderweg waren naar de Kamp, werd gemeld dat de verdachten in een bestelbus waren weggereden. Agenten zagen de verdachten op de Van Randwijcklaan rijden. Het tweetal, mannen 23 en 37 jaar en afkomstig uit Barneveld en Amersfoort, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij verklaarde dat hij op de Kamp een meisje samen met de twee verdachten zag lopen. Hij zei het meisje gedag. Dat viel kennelijk niet in goede aarde bij de verdachten: zij spraken hem aan en gaven hem enkele klappen op zijn hoofd. Daarna rende het slachtoffer weg. Hij liep letsel aan zijn hoofd op.

De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Jongemannen gewond bij carnavalsoptocht

ACHTERVELD Bij de carnavalsoptocht op zondag 3 februari raakten twee jongemannen gewond.

Rond 14.50 uur vielen twee jongemannen van 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en Achterveld op de Hessenweg van ongeveer vier meter hoogte van een praalwagen. De 20-jarige liep letsel aan zijn pols, hand en knie op. De 21-jarige had in ieder gavel zijn sleutelbeen gebroken en mogelijk ook zijn pols en enkel. Beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jongen mishandeld

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Soest werd op zondag 3 februari het slachtoffer van mishandeling.

Rond 01.40 uur fietste de 16-jarige jongen met twee vrienden over de Amsterdamseweg. Bij de kruising met de Geldersestraat zagen zij een man lopen. De man schreeuwde wat tegen het drietal, waarop de 16-jarige jongen naar hem keek. Kennelijk zonder verdere aanleiding kreeg de jongen een harde klap tegen zijn kaak, waardoor hij ten val kwam. De verdachte liep vervolgens weg.

Het slachtoffer liep een zwaar gekneusde kaak op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij deed aangifte van mishandeling. De verdachte was een man van 20 - 30 jaar, gezet postuur en donker haar.

Aan getuigen van de mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.