Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 04-02-2008

Bedreiging

IJSSELSTEIN Op de Alaskahof is een 48-jarige man uit IJsselstein aangehouden omdat hij een 17-jarige jongen met een mes bedreigde. Zondagavond omstreeks 19.25 uur verzamelde een groepje vrienden zich op de Alaskahof. Plotseling kwam de 48-jarige man uit een woning lopen. Hij hield een mes vast en bedreigde één van de jongens. De politie werd ingeschakeld en agenten hielden de man aan. Hij had zichzelf verwond aan zijn hand. De agenten namen de man eerst mee naar het ziekenhuis, waar hij hechtingen kreeg en sloten hem daarna in op het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Beroving

NIEUWEGEIN In Nieuwegein (en niet in IJsselstein zoals nu in enkele media is verschenen) is zaterdag 2 februari op de Voorstede een 53-jarige man uit Utrecht overvallen. De man was omstreeks 18.30 uur bij een geldautomaat geld aan het afstorten en werd door drie mannen geslagen en bestolen. Zie ook Persberichten district Lekstroom zondag 3 februari 2008.

Onder invloed

ZIJDERVELD- Op zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden die te veel gedronken had.

Rond 15.00 uur werd de 34-jarige man uit Boxtel aangehouden. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 330 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van 2 uur opgelegd.