Persberichten Rijn en Venen, 10.40 uur

Utrecht, 04-02-2008

Onder invloed

MIJDRECHT- In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 01.20 uur werd de man aan de Croonstadtlaan aangehouden. De blaastest wees uit dat de 50-jarige man uit Laren te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 325 ug/l uit. Tegen de verdachte is een proces- verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Aangehouden met pepperspray

MIJDRECHT- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden.

De 20-jarige man uit Mijdrecht werd omstreeks 01.30 uur aan de Karekiet aangehouden. Het rijgedrag van man gaf aanleiding voor een aanhouding. Bij de aanhouding bleek dat de man een slome indruk maakte. Er kon niet worden aangetoond dat hij onder invloed was van geestverruimende middelen. Wel werd er in zijn auto pepperspray aangetroffen. Hiervoor is de jongen aangehouden en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Te veel alcohol

WOERDEN- Aan de Prins Hendrikkade is in de nacht van zondag op maandag een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 02.05 uur, tijdens een alcoholcontrole, kwamen agenten de 27-jarige man uit Woerden op het spoor. Na de eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 500 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij een beginnende bestuurder is.

Onder invloed

VINKEVEEN Op de Vinkenkade is een 38-jarige automobilist uit Vinkeveen aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed maandagmorgen omstreeks 00.25 uur met hoge snelheid over de Baambrugse Zuwe en werd gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dahij net de wettelijke grens had overschreden; hij blied 245 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden

MONTFOORT Op de Lange Kerkstraat is een 22-jarige man uit Montfoort aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde. De man werd maandagmorgen 4 februari omstreeks 00.10 uur bij een carnavalsfeest verwijderd omdat hij zich agressief zou hebben gedragen. Buiten zag een agent de man lopen en sprak hem aan. Omdat hij onder invloed van alcohol was, adviseerde de agent de man dringend om naar huis te gaan. De Montfoorter bleef echter in de buurt van het feest, zocht ruzie en negeerde de vordering van de agent. Hij is aangehouden.