Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 04-02-2008

Man aangehouden voor bedreiging

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij drie personen met een mes bedreigd had.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een drietal jongens op de Monnetlaan achtervolgd werd door een man met een mes. Ter plaatse troffen de agenten niemand meer aan. Tijdens onderzoek in de omgeving kon de verdachte een 38-jarige man uit Utrecht op de Churchilllaan worden aanhouden.

Tijdens de fouillering werd in de jas van de Utrechter een mes aangetroffen. Uit zijn laarzen kwamen nog een beitel en een mes te voorschijn. De man verklaarde dat hij al meerdere malen getreiterd was door het drietal en het nu zat was geworden. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.30 uur dat twee vrouwen zich verdacht gedroegen en uiteindelijk ook parfum meenamen zonder deze eerste af te rekenen. Op de Lange Viestraat kon het tweetal 18 en 20 jaar beiden uit Utrecht worden aangehouden. Op het bureau trof de politie in de tassen van de vrouwen meerdere goederen aan waarvan het vermoeden bestaat dat zij ook van diefstal afkomstig zijn.

Aangehouden voor inbraak in auto

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag drie personen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Van Riebeeckstraat.

De politie kreeg omstreeks 16.40 uur een melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Van Riebeeckstraat. Na de inbraak zouden de verdachten zijn weggereden in een grijze auto. Aan de hand van de opgegeven informatie over de auto zagen agenten de auto op de Adenauerlaan staan. In de auto zaten twee personen. Beide mannen 18 jaar uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Later meldde zich een 17-jarige jongen aan het bureau.

Hij verklaarde ook in de auto te hebben gezeten maar niets gedaan te hebben. Uit het politiesysteem bleek dat de 17-jarige jongen nog gesignaleerd stond voor een ander feit. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens een controle werd een 20-jarige man uit Utrecht op het Zandpad aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 375 ug/l uit. Omdat de Utrechter een beginnend bestuurder, is werd zijn rijbewijs ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur mocht hij weer naar huis.