Politie Groningen

Maandag 4 februari 2008

Provincie Groningen, 04-02-2008

Groningen: rvs-dieven aangehouden

De politie heeft zondagavond op het Winschoterdiep twee Stadjers van 32 en 40 jaar aangehouden voor diefstal. Beide verdachten droegen een roestvrijstalen reclamezuil van ongeveer 80 kilo. De jongste van de twee had de zuil van een bedrijfsterrein aan het Winschoterdiep weggenomen. Onderweg had hij de andere Stadjer gevraagd om te helpen bij het tilwerk. De 32-jarige wilde het staal een dag later bij een ijzerboer inleveren. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft zondagavond op de Plataanlaan een 19-jarige man uit Groningen bekeurd. De man reed met zijn auto 140 km/uur, terwijl op de Plataanlaan een snelheidlimiet geldt van 70 km/uur. Zij moest haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: broers stelen fiets

De politie heeft zondagnacht in de Poelestraat twee broers van 31 en 38 jaar, respectievelijk uit Apeldoorn en Groningen aangehouden. Het duo liep tegen de lamp na waarnemingen op de cameras, die in de binnenstad hangen. De jongste broer had het slot van de fiets geforceerd, terwijl de ander op de fiets ging zitten. Politieagenten zagen de hun ambtshalve broers op de Poelebrug staan. Beiden werden op heterdaad ingerekend. Bij de 31-jarige werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De broers werden ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt straatrover

De politie heeft zondagnacht in de Nieuwe Kijk Int Jatstraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. Een 19-jarige Stadjer wilde in de Muurstraat een woning binnengaan. Op dat moment maakte de verdachte kenbaar dat hij ook naar binnen wilde. Hij duwde op dat moment het slachtoffer de woning binnen. Tegelijkertijd griste de 26-jarige de mobiele telefoon uit de jaszak van de 19-jarige. De verdachte zette het vervolgens op een lopen. Bij de Westerhaven wist het slachtoffer de straatrover te achterhalen. Hierop maakte de verdachte kenbaar dat hij een mes had. Het slachtoffer belde vervolgens de politie. De Stadjer kon even later worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van de gestolen mobiele telefoon. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Middelstum: rijbewijs kwijt

Een 53-jarige inwoner van Kantens raakte afgelopen weekend zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de provinciale weg N999 ter hoogte van Zandeweer en viel op door een nogal pittige rijstijl waarbij de maximum snelheid van 80 kilometer fors werd overschreden. Op de provinciale weg N46 bij Bedum werd zijn snelheid door de achter hem aan rijdende politieauto op 151 kilometer per uur vastgesteld, 51 kilometer boven de limiet. De man kon zijn rijbewijs inleveren.

Lellens: met drank op sloot in

Een 23-jarige inwoner van Ten Boer belandde zondagochtend vroeg met zijn auto in een sloot naast de Stadsweg in Lellens. De politie trof de bestuurder in zijn woning aan. De man bleek licht hoofdletsel te hebben opgelopen. Na behandeling door ambulancepersoneel legde hij op het politiebureau een ademanalyse af. De uitslag van 1,2 promille leidde tot de invordering van het rijbewijs.

Aduard: inbraak in hotel

Bij een inbraak in een hotel aan de Friesestraatweg in Aduard in de nacht van zondag op maandag zijn twee kluisjes ontvreemd. In de kastjes zaten enkele duizenden euros. De dader of daders waren het pand binnen gekomen door een raam aan de straatzijde te forceren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op vijf locaties een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Plataanlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 673, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 111, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2345, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 109, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Garmerwolde, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wirdum, Provinciale weg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek, Auwemalaan: aantal geregistreerde voertuigen: 464, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.