AutoRai

Opel Astra GTC verkozen tot "Meest stijlvolle auto" in China

(2/4/2008)
De Opel Astra GTC met panoramische voorruit is uitgeroepen tot de meest stijlvolle trendsetter van alle modellen die in 2007 in China werden ingevoerd. De onderscheiding âMeest stijlvolle autoâ werd uitgereikt door het Chinese handelscentrum voor geïmporteerde auto's en Sina.com, het grootste infotainmentportal in de Chinese taal.

De jury, die was samengesteld uit economen, mediadeskundigen en internetgebruikers, beoordeelde de dynamische Astra GTC in tien categorieën op criteria zoals prestaties, veiligheid, technologische innovatie, merkimago en stijl. De grote blikvanger was de innovatieve, extra grote voorruit van de GTC: die loopt helemaal tot aan de B-stijl en biedt de inzittenden een ongekend uitzicht.

Naast de Astra GTC, die sinds vorige zomer in China wordt verkocht, biedt Opel in dit land ook de vijfdeurs Astra, de Astra TwinTop, de Zafira en de Vectra aan. Het groeiende netwerk van Opel-dealers in China (veertig op dit ogenblik) verkocht vorig jaar 3.700 autoâs.

In Nederland is de panoramische voorruit optioneel beschikbaar op de Astra GTC Temptation, Sport en Cosmo. Het ongeveer 1,8 vierkante meter grote glaspaneel strekt zich uit vanaf het bovenste punt van de motorkap, over de hoofden van de voorpassagiers tot in het midden van het dak, ter hoogte van de B-stijl. In tegenstelling tot de meeste moderne glazen daken, heeft dit dak geen dwarsbalk die het zicht belemmert. Hierdoor kunnen de bestuurder en de voor- en achterpassagiers, net als in de cockpit van een sportvliegtuig, genieten van een onbeperkt zicht. Dankzij de extra folie in het 5,5 mm dikke, gelaagde veiligheidsglas kan de voorruit zelfs bij zware ongelukken niet worden versplinterd. De folie, in het lichtgroen getinte âSolar Protectâ glas van de panoramische voorruit, fungeert ook als warmte-isolatie. De ruit kan ook gedeeltelijk worden verduisterd; Opel heeft een patent aangevraagd voor de zonwering: in open toestand verdwijnt de traploos regelbare zonwering onder het achterste deel van het dak.