Gemeente Rotterdam

Met de overhandiging van de Visie Groen aan wethouder Bolsius opende portefeuillehouder Letty Bekedam onlangs het deelgemeentelijke aandeel in Groenjaar 2008. Met de visie wil het deelgemeentebestuur het groene karakter van de deelgemeente duurzaam in stand houden.

Meer variatie
De visie geeft aan waar en op welke manier de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek het groen in de openbare buitenruimte wil bewaren en onderhouden. Zonder stijging van onderhoudskosten en met meer variatie in het groen. Daarmee sluit de Visie Groen aan bij de Stadsvisie en het Groenplan Rotterdam. De visie heeft een doorkijk van tien jaar. Tijdens het Groenjaar worden er al concrete zaken uit de visie opgepakt, zoals de opknapbeurt van het Prinsemolenpark en de openbare stukken groen aan de Strekkade. Hiermee krijgen de inwoners weer meer zicht op de Bergse Voorplas.

Nationale boomfeestdag
Deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek doet dit jaar in het kader van Groenjaar 2008 mee aan de nationale Boomfeestdag op 19 maart. Twee scholen zullen bomen gaan planten en er komt een monumentale boom bij het winkelcentrum aan de Van Beethovensingel. Wil je de Visie Groen raadplegen klik dan hier.

Bron: Gemeentewerken, 04-02-2008