Gemeente Diemen


Beroep kapvergunning Centrumplan ongegrond verklaard

Rechtbank verklaart beroep ongegrond, kapvergunningen blijven in stand.
De rechtbank heeft op 29 januari jl. een ingesteld beroep tegen de kapvergunningen die nodig zijn voor uitvoering van de noordflank van het Centrumplan, ongegrond verklaard.
Hierdoor blijven de kapvergunningen voor het kappen en verplanten van bomen ten behoeve van de uitbreiding van winkelcentrum Diemerplein (inclusief bouw parkeergarage daaronder en woningen daarboven) in stand. Van deze kapvergunningen wordt pas gebruik gemaakt als duidelijk is dat de bouwvergunningen die voor deze uitbreiding zijn verleend ook in stand blijven. Tegen deze bouwvergunningen loopt nog een bezwarenprocedure.
Naar verwachting volgt eind februari 2008 een beslissing hierover. Als de bouwvergunningen in stand blijven en er geen andere juridische beletselen zijn, worden in maart de betreffende bomen herplant/gekapt. Er kan dan worden gestart met overige voorbereidende werkzaamheden, zoals het realiseren van tijdelijke parkeerplaatsen en het inrichten van de bouwplaats. Naar verwachting kan dan na de zomervakantie 2008 met de daadwerkelijke bouw worden gestart. Als hierover meer duidelijkheid bestaat wordt een informatiebijeenkomst gehouden.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---