Persberichten 02/02 ochtend

Regio, 04-02-2008

Katwijk Aanhouding na aantreffen dieven Een alerte getuige zag op zondagmiddag 3 februari op het terrein van een bedrijf aan de Scheepmakerstraat een vreemde auto staan. Hij kende de eigenaar van het bedrijf en belde om te verifiëren of het klopte dat de onbekende auto daar stond. De eigenaar vertrouwde het niet en samen met de getuige is hij het terrein opgelopen om te kijken van wie de auto was. Op het bedrijfsterrein troffen zij twee mannen aan die een verhaal ophingen waarom zij daar waren. He vermoeden was echter dat zij daar waren op gereedschap te stelen. De politie werd gebeld waarop de mannen zijn aangehouden en meegenomen zijn naar het politiebureau. De twee verdachten, een 38 jarige Katwijker en een 34 jarige man uit Zoetermeer,zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Katwijk Auto weg na inbraak Een grijze BMW X5 is op vrijdagavond 1 februari weggenomen van de oprit voor de woning aan de Zeeweg nadat er eerst in de woning was ingebroken. Via de achterzijde van de woning is men binnengedrongen, door het open wrikken van een raam. Naast de autosleutels werden er uit de woning ook een laptop en paspoorten gestolen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie is een onderzoek gestart, de auto staat internationaal als gestolen gesignaleerd en de technische recherche heeft een sporenonderzoek in de woning gedaan. Getuigen die iets gezien hebben van de inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie van Katwijk via 0900-8844.

Noordwijk Aanhouding na kopstoot De politie heeft een 17 jarige man uit Haarlem aangehouden nadat hij in een discotheek aan De Grent een 16 jarige Katwijker een kopstoot had gegeven. Het incident deed zich voor op zondag 3 februari, rond 01.20 uur, op de dansvloer. De Katwijker raakte door de kopstoot gewond aan zijn neus en is naar de dokterspost gegaan. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Leiden Aanhouding na beroving De politie heeft een 26 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het beroven van een 20 jarige man uit Drachten. De man uit Drachten deed aangifte bij de politie nadat hem op vrijdag 1 februari, rond 20.30 uur, op de Steenstraat onder bedreiging geld afhandig was gemaakt. De man uit Drachten wist weg te komen van zijn belagers, drie voor hem bekende mannen die geld van hem eisten, en liet een winkelmedewerker aan de Steenstraat de politie bellen. De politie nam de aangifte op en zette een onderzoek in waarop de verdachte kon worden aangehouden. De politie zet het onderzoek naar de andere verdachten en de aanleiding van de beroving voort.

Leiden Aanhoudingen na baldadigheid De politie heeft zondag 3 februari vier jongens van 14 en 15 jaar uit Leiden aangehouden nadat zij een toegangsdeur van het schoolplein van een school aan de Sint Ursulasteeg hadden vernield. Een getuige belde de politie nadat hij zag dat de jongens de schooldeur intrapten. De politie is er op afgegaan en zag de jongens wegsprinten. Na een korte achtervolging heeft de politie drie verdachten aangehouden, zij voldeden aan het signalement wat de getuige had doorgeven. De vierde verdachte werd thuis aangehouden. De ouders van de minderjarige verdachten werden ingelicht en zij konden hun zoons na afloop van de verhoren van het politiebureau ophalen.

Leiden Inbraak in drie woningen De politie doet onderzoek naar drie inbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. In een woning aan het Sis Heijsterpad, de Van der Waalstraat en de Pasteurstraat. De bewoner van een studentenwoning van de Pasteurstraat moet zijn laptop missen. Want, nadat er door de dader(s) een ruit werd ingegooid kon de laptop die in de woning stond worden weggenomen.

In de woning aan het Sis Heijsterpad liep een vreemde man de woning door de open achterdeur binnen. De bewoonster van de woning hoorde gerommel en nam een kijkje, zij zag de vreemde man in haar woning staan die daarop de benen nam. Uit de woning werd niets gestolen.

Vermoedelijk via de inbrekerstechniek flipperen of hengelen is een inbreker op zondag 3 februari de woning aan de Van der Waalstraat binnengekomen. De LCD televisie werd uit de woning weggenomen. Had de bewoner de deur op het nachtslot gedraaid dan had de inbreker niet op deze manier, via te hengelen of te flipperen de woning binnengedrongen.

Flipperen betekent dat de inbreker een stuk plastic tussen de deurpost en de deur schuift waarmee hij de schoot wegduwt waarna de deur openvalt. Hengelen is door de brievenbus de klink aan de binnenkant van de deur proberen naar beneden te halen of de sleutel die in het zicht ligt, proberen te bemachtigen.

Leiden Aanhouding na diefstal tas uit bedrijf Op zaterdag 2 februari, rond 17.15 uur, kreeg de politie de melding dat een onbekende man een tas waarin een gsm en bankpasjes zaten had weggenomen uit een bedrijf aan de Oude Vest. De dader zou naar binnen zijn gelopen, de tas hebben weggenomen en er fietsend weer vandoor zijn gegaan. De politie kwam ter plaatse en heeft de getuige in de auto meegenomen in een zoektocht door de buurt. Ter hoogte van de Garenmarkt zagen de agent en de getuige de verdachte fietsen. Hij werd op de Steenschuur aangehouden. De verdachte, een 22 jarige Leidenaar, had de gsm van de aangever in zijn bezit. Hij is in verzekering gesteld.

Voorschoten Inbraak in woningen In een woning aan de Ter Wadding is op maandagochtend geprobeerd in te breken, in een woning aan de Vlietzicht was de inbraak raak. De bewoners van de Ter Wadding werden wakker van een vreemd geluid en namen een kijkje. Zij zagen dat de voordeur open stond en een onbekende man wegvluchtten in de richting van de Zeven Provinciën. In een woning aan de Vlietzicht wisten de inbreker(s) vrijdagavond 1 februari wel binnen te dringen, maar zijn vermoedelijk wel op een of andere manier gestoord, omdat er niets uit de woning is weggenomen. De politie zet de onderzoeken naar de woninginbraken voort.

Leiderdorp Verkeersongeval Zondag 3 februari even voor 19.00 uur vond op de Rietschans een aanrijding plaats. Een 22 jarige automobilist uit Leiderdorp reed vanaf de Engelendaal de Rietschans op. De Leiderdorper zag dat hij verkeerd gereden was en wilde keren. Hij reed een parkeerstrook op, stond even stil en keek of er verkeer aankwam. De Leiderdorper trok op en wilde keren. Een 57 jarige motorrijder uit, eveneens Leiderdorp, reed op dat moment vanaf de Engelendaal de Rietschans op en botste tegen de linkerzijde van de auto. De motorrijder werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Verdachten van bedrijfsinbraak aanhouden De politie heeft zaterdag 2 februari rond 05.15 uur twee Leidenaren van 22 en 24 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een snackbar aan het Winkelhof. Een getuige hoorde geluiden bij de snackbar vandaan komen en zag drie mannen zich daar verdacht ophouden. De getuige belde hierop de politie. Agenten wisten de 24 jarige verdachte op het Soeverein aan te houden. De 22 jarige verdachte werd op de Bosdreef na een korte achtervolging aangehouden. Bij de snackbar hadden de inbrekers de deur geforceerd om binnen te komen. De eigenaar mist vooralsnog geen goederen. Het onderzoek duurt nog voort.

Nieuwkoop Woninginbraak Vrijdag 1 februari is ingebroken in een woning aan de Mozartlaan. Men heeft aan de achterzijde van de woning een raam opengebroken om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden onder meer bankpassen en een LCD televisie gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Leimuiden Woninginbraak Zaterdag 2 februari is ingebroken in een woning aan de Vriezekoop. Men heeft aan de achterzijde van de woning eerst een ruitje ingeslagen waarna de achterdeur werd geopend. Uit de woning werden twee televisies en geluidsapparatuur gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Oude Wetering Woninginbraak Vrijdagavond 1 februari is er ingebroken in een woning aan de Plantage. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd de woning doorzocht en werden er onder meer een laptop en een portemonnee gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 2 februari even voor 11.00 uur vond op de kruising Hoorn/ Emmalaan een verkeersongeval plaats tussen twee autos. Volgens beide bestuurders, een 59 jarige man en een 51 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, reden zij bij groen licht de kruising op. Daar ontstond een frontale aanrijding. De Alphense die vanaf de Emmalaan kwam werd met nekletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De verkeersdienst doet onderzoek naar de aanrijding.

Boskoop Auto botst tegen vangrail Door nog onbekende oorzaak botste vrijdag 1 februari rond 23.40 uur op de Alphenseweg een 26 jarige automobilist tegen een vangrail en betonnen rand die de weg daar splitst. Een beginnende brand werd gedoofd door een hulpverlener. De man werd uit zijn auto gehaald door brandweer en ambulancedienst en is met aangezichtsletsel vervoerd naar het LUMC. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. Van alcoholgebruik is niet gebleken.

Boskoop Vrouw aangereden op zebrapad De politie is op zoek naar de bestuurder van een lichtkleurige personenauto die zaterdag 2 februari rond 10.15 uur op de Reijerskoop een 78 jarige vrouw uit Boskoop aanreed en na te zijn uitgestapt toch weer is doorgereden zonder zich verder bekend te maken. Het ongeval gebeurde op een zebrapad die de vrouw overstak. Zij werd geschept door de auto en kwam op het wegdek terecht. De ongeveer 50 tot 60 jarige lichtkalende blanke en mogelijk brildragende man, stapte uit, vroeg hoe het ging, concludeerde dat het allemaal wel mee viel en vertelde zijn auto even aan de kant te zetten. Hij stapte in en reed weg. De vrouw had na de aanrijding last van haar heup en knie en stelde zich onder doktersbehandeling. De automobilist is tot op heden nog onbekend gebleven. De politie is op zoek naar mogelijk nog meer getuigen van dit ongeval. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Boskoop via 0900-8844.

Gouda Inbraak in woningen In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 februari werd er ingebroken in een woning aan het Jan van Renesseplein. Na het forceren van een voordeurslot werd de woning doorzocht en werden meerdere goederen gestolen zoals twee televisies, een laptop, een navigatiesysteem en een vaste computer met scherm. Een nacht later werd op identieke wijze ingebroken in een woning aan de Han Hollanderweg. Hier werden ondermeer enkele passen, een mobiele telefoon en rijbewijzen gestolen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek genomen.

Gouda Drie aanhoudingen voor geweld Bij twee incidenten heeft de politie in de nacht van zaterdag 2 naar zondag 3 februari drie verdachten aangehouden. Dit kon mede dankzij de beelden van cameratoezicht. Allen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hen proces-verbaal op. Tegen 03.30 uur pakte een 30 jarige man uit Boskoop een 30 jarige man uit Gouda die hij tegen een winkelpui drukte en klappen gaf. De politie kon de Gouwenaar ontzetten en de Boskoper aanhouden. De verdachte kon geen aanleiding geven voor zijn gedrag. Hij was dronken.

Een half uur later liepen op de Nieuwe Markt jongens die plantenbakken in het water gooiden, gooiden met en dansten op fietsen en gooiden een stoel door een ruit van een winkel. De politie hield hiervoor twee 16 jarige jongens uit Gouda aan.

Gouda Tasjesroof Een 79 jarige vrouw uit Gouda is zondag 3 februari rond 16.45 uur het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw fietste tussen de flats van de Ronsseweg toen een jongen haar tas uit haar fietstas pakte en er mee wegrende. Bij de Burgemeester Jamessingel sprong hij achterop bij een daar met een fiets wachtende jongen waarna ze wegfietsten. De vrouw schat dat beide jongens ongeveer 14 jaar oud zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lekkerkerk Mishandeling en vernieling De politie doet onderzoek naar een incident dat zich zaterdag 2 februari rond 03.20 uur afspeelde bij een eetgelegenheid aan de Burgemeester Roosstraat. De eigenaar van de zaak kreeg daar onenigheid met jongeren die de gesloten zaak binnen wilden. Dit escaleerde waarna de man geslagen werd. Ook werd er een ruit van zijn zaak vernield. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht maar verwacht dit binnenkort wel te doen.

Schoonhoven Inbraak in woning opgelost Met de aanhouding van twee 15 jarige jongens uit Schoonhoven heeft de politie een inbraak in een woning aan de Nassaukade opgelost. Vrijdagavond 1 februari vond de inbraak plaats. Na het openbreken van een schuifdeur werd de woning doorzocht en werden er diverse goederen gestolen zoals een televisie, fiets, fotocamera en I-Pod. Het onderzoek door de politie kwam uit bij de twee die zaterdag en zondag werden aangehouden. Tegenover de politie is er een bekentenis afgelegd. Beiden zitten nog vast voor het onderzoek waarbij ook andere woninginbraken onder de loep genomen worden.

Meer woninginbraken Zaterdagavond 2 februari vonden er nog vier woninginbraken plaats waarbij goederen zoals een mobiele telefoon, een laptop, sieraden en uit een pastorie een beeld en Bijbel werden gestolen. De wijze van inbreken is identiek namelijk het vernielen van een ruit. Ook zijn er twee jongens gesignaleerd die mogelijk iets met de inbraken te maken hebben. De politie neemt dit alles mee in het onderzoek. Het gaat hier om een woning aan de Beneluxlaan, de Wal, de Korte Dijk en de Koningin Wilhelminastraat. Getuigen van deze inbraken of mensen die mogelijk informatie hebben over de daders, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844.

Waddinxveen Bedrijfsinbraak Zaterdag 2 februari even voor 23.00 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan het Coenecoop. Men kwam bij het pand door het slot van het hek van een naastgelegen terrein te forceren. Vervolgens werd het gaaswerk van het hek opengeknipt en daarna een ruit in het rolpoort gebroken. Uit het pand werd gereedschap gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Waddinxveen Woninginbraak Tussen zaterdag 2 en zondag 3 februari is er ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. Men heeft de achterdeur geforceerd om binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werd er een laptop gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

--- einde berichten ---