Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 4-2-2008 10:55:00

WAGENINGEN - De politie van Wageningen heeft zondagavond een 41-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van bedreiging van een 34-jarige stadsgenoot. De twee bleken bekenden van elkaar en zouden al langer een conflict met elkaar hebben. Zondagavond zouden ze elkaar zijn tegengekomen in de auto, waarbij volgens het slachtoffer de Wageninger hem geprobeerd had klem te rijden. Eenmaal thuis zou het slachtoffer voor de deur van zijn woning zijn bedreigd met de dood. Daarbij zou de 41-jarige een pistool of iets wat daarop leek hebben getrokken. Na het voorval was de 41-jarige weggegaan waarna het slachtoffer de politie waarschuwde. Die hield de Wageninger later thuis aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Een vuurwapen is vooralsnog niet gevonden.
(08-016568)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing door overstekende vos

Publicatiedatum: 4-2-2008 10:54:24

STROE - Een plotseling overstekende vos is er vermoedelijk de oorzaak van geweest dat maandagochtend op de autosnelweg A1 bij Stroe twee auto's op elkaar botsten. Daarbij raakte niemand gewond. Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf toen een 28-jarige Apeldoorner volgens zijn zeggen moest uitwijken voor een overstekende vos. De man remde en verloor de macht over het stuur. Als gevolg daarvan raakte hij de wagen van een naast hem rijdende 50-jarige Duitser. De Duitser belandde op zijn beurt in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Beide auto's moesten worden afgesleept. Over het lot van de vos is verder niets bekend. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(08-016656)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar opgepakt wegens vernieling

Publicatiedatum: 4-2-2008 10:51:40

EDE - Een 28-jarige Edenaar is in de nacht van zondag op maandag door de politie in zijn woonplaats opgepakt wegens vernieling. De man zou rond half twee naar de woning van zijn ex-vrouw in de wijk Veldhuizen zijn gegaan en daar een ruit hebben ingeslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de Edenaar met bebloede handen aan op de galerij van de flat waar de vrouw woont. Bij de woning bleek inderdaad een ruit te zijn vernield. De Edenaar werd daarop aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De vrouw bleek niet thuis en zal benaderd worden voor het doen van aangifte.
(08-016634)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---