Vrije Universiteit Amsterdam

Prins Maurits en Prinses Marilène openen Ronald McDonald VU Kinderstad

4 februari 2008

Zaterdag 2 februari vierde Ronald McDonald VU Kinderstad de officiële opening. Prins Maurits en Prinses Marilène verrichtten de openingshandeling en Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink verzorgde de presentatie. In Kinderstad hebben de patiëntjes van VU medisch centrum een plek om even helemaal `weg' te zijn uit het ziekenhuis: hierdoor draagt Kinderstad bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen met een langdurige ziekte.

Tijdens de openingsceremonie hingen Prins Maurits en Prinses Marilène de Kinderburgemeester Sanne Weber haar ambtsketen om. "Het is heel bijzonder om te zien dat zieke kinderen hier even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, het is echt prachtig geworden," aldus Prinses Marilène. Sanne is een 11-jarig patiëntje van VU medisch centrum. Al eerder ontving Sanne instructies van Burgemeester Job Cohen over het besturen van een stad. De reportage hiervan werd tijdens de opening aan de gasten getoond. Ieder jaar zal een nieuwe Kinderburgemeester gekozen worden."Als je lang in het ziekenhuis ligt verveel je je snel," aldus Sanne, "in Kinderstad is van alles te doen."

In Ronald McDonald VU Kinderstad (835m2) kunnen patiëntjes van VU medisch centrum samen met vriendjes en familie spelen en ontspannen, even vergeten dat ze ziek zijn en weer helemaal kind zijn. Er is onder andere een Ajax Spelershome met een indoor voetbalveldje, een Studio 538 waar ze zelf DJ kunnen zijn en een Schiphol Spottersnest voor het spotten van vliegtuigen van en naar Schiphol. In de KPN Wizz Kidscorner kunnen kinderen internetten, beeldbellen en hun eigen website maken. Door een speciaal raam in deze ruimte kunnen zelfs bedlegerige kinderen meespelen. Ook staat er een echte Spyker racewagen waar een videoscherm op gemonteerd is, waardoor kinderen in de auto een racespel kunnen spelen. Verder is er een groot speelplein voor bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, een TV-werkplaats en een speel- en bouwhoek.

Kinderstad is volledig gerealiseerd met de hulp van diverse grote en kleine sponsors. "Mede dankzij de hulp van ontzettend veel mensen hebben we deze bijzondere stad kunnen realiseren," aldus Pascal Rijnders, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Bron:site Ronald McDonald VU kinderstad

bron: Origineel