Woningcorporatie de Alliantie verstrekt Startersleningen

04/02/2008 11:00



De Alliantie



Vanaf heden start de Alliantie met het verstrekken van Startersleningen aan huurders die hun huis willen kopen. Huurders die anders niet zouden kunnen kopen, kunnen door de renteloze lening toch eigenaar worden van hun huurwoning. De Starterslening financiert het verschil tussen het maximale leenbedrag en de aankoopprijs van de woning. Voor de Startersleningen heeft de Alliantie een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Door de hoge prijzen op de woningmarkt is de stap van huur naar koop voor veel mensen onbetaalbaar. De Alliantie wil het kopen van een eigen huis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken. Na jarenlange discussie met VROM heeft de Alliantie nu toestemming voor het verstrekken van Startersleningen. Omdat woningcorporaties geen bank zijn, worden de leningen verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Starterslening
Als huurders kopen met een Starterslening, bestaat de totale financiering van hun huis uit een normale (eerste) hypotheek en als aanvulling daarop de Starterslening. De Starterslening bedraagt maximaal 20% van de totale financiering en is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij. Na drie jaar gaat men in principe rente en aflossing over de lening betalen, behalve als het inkomen op dat moment nog ontoereikend is. De Starterslening maakt het kopen van een eigen huis daardoor voor meer mensen bereikbaar. De Starterslening is beschikbaar voor alle huurders van woningen die de Alliantie wenst te verkopen.

De Alliantie
De Alliantie is een woningcorporatie met woningen in het noorden van de Randstad. Met 60.000 woningen is de Alliantie de derde woningcorporatie van Nederland. Vier werkmaatschappijen zorgen voor betaalbare en goede woonruimte, in vitale wijken. Als woningcorporatie willen we tegemoet komen aan de persoonlijke voorkeuren van mensen. Door het realiseren van diverse wooninitiatieven worden vitale en sociaal gezonde wijken gestimuleerd.





http://www.de-alliantie.nl