Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Een activiteit organiseren in je wijk?

LOKAAL biedt u de juiste ondersteuning

Wil je actief worden in je wijk, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? En heb je hierbij ondersteuning nodig? Volg dan nu de nieuwe training van LOKAAL, Actief in je Stad!

In de training wordt aan de hand van praktijk en theorie inge gaan op mogelijkheden om zelf activiteiten in en voor je wijk te ontplooien en om de lokale politiek en andere partners te benaderen en te beïnvloeden.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst bespreken de deelnemers de eigen wijk en benoemen zij hun wensen en de kansen die zij zien. Onderwerpen die worden besproken zijn de partners in de wijk, de rol van bewoners en organisaties, kenmerken van een effectieve (bewoners)organisatie en de relatie met de (deel)gemeente. In deze bijeenkomst zullen de deelnemers onder leiding van de trainer beginnen met in kaart te brengen wat nodig is voor door henzelf gewenste activiteit.

Aan het einde van de eerste bijeenkomst wordt door de deelnemers en de trainer een keuze gemaakt uit twee van de vier beschikbare themablokken voor de tweede en derde bijeenkomst. Tijdens de slotbijeenkomst stellen de deelnemers een activiteitenplan op voor de komende periode. De training wordt afgesloten met een door de burgemeester ondertekend certificaat.

Doelgroep
Actief in je Stad is geschikt voor Rotterdammers die zelf actief in hun wijk zijn of willen worden, bijvoorbeeld via een bewonersorganisatie. Ook mensen die individueel of anderszins actief zijn in de wijk, bijvoorbeeld in het organiseren van Opzoomeractiviteiten, behoren tot de doelgroep van de training.

Informatie en inschrijving
Actief in je Stad vindt plaats op dinsdag 4, 11, 18 en 25 maart 2008 van 19:30 tot 22:00 uur in onze nieuwe trainingslocatie aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. Deelname aan deze training kost 50,- per persoon, mensen met een minimum inkomen betalen de helft. Deelnemers via SBR regelen kosten en betaling via die organisatie, voor nadere informatie dient u contact op te nemen met SBR, 010 - 240 00 97.

Wilt u meer informatie over de cursus en/of wilt u zich inschrijven? Dit kan via www.lokaal.org, info@lokaal.org of telefonisch 010 - 443 30 60.