Gemeente Teylingen


Teylingen kiest voor `Hotel de Ville'

04 februari 2008

PERSBERICHT 4 februari 2008 - Het College van B&W van Teylingen heeft besloten om het voormalige gemeentehuis Warmond te vekopen aan Holland Housing Corporation, die het plan `Hotel de Ville' had ingediend. Hiermee is de verkoop van de locatie in de afrondende fase beland.

vooraanzicht schets hotel de ville

Het college vindt dat `Hotel de Ville' uit alle inzendingen het meest passend is op de locatie. Het plan biedt ruimte voor groen, is het meest compact, straalt gratie uit en versterkt het ruimtelijk perspectief. Niet onbelangrijk is ook dat het plan vergezeld gaat met een mooie bieding. Het college zal de gemeenteraad voorstellen een substantieel bedrag van de verkoopopbrengst te bestemmen voor sociale woningbouw.

Voorkeur van alle belanghebbenden

De keuze van het college was niet eenvoudig. Er werden in totaal 20 plannen ingediend, allen prachtige plannen. De meeste voldeden aan de gestelde uitgangspunten van woningbouw, ruimtelijke perspectief en de hoogte van de bieding de speerpunten.

Uit deze plannen zijn vijf plannen geselecteerd die pasten binnen het kader van het beschermd dorpsgezicht van Warmond. De vijf plannen heeft de gemeente daarna ter beoordeling voorgelegd bij de Rijksdienst Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM).

De RACM heeft vier van de vijf plannen, zij het met een aantal randvoorwaarden, goedgekeurd. Deze vier plannen zijn vervolgens aan belanghebbenden gepresenteerd tijdens een openbare informatieavond, daarna aan de Commissie Ruimte en aan de Momentencommissie Teylingen. Zowel de Commissie Ruimte, de Monumentencommissie als de belanghebbenden kozen voor het plan `Hotel de Ville'.

Gezien het grote draagvlak voor dit plan heeft het College afgelopen dinsdag besloten te kiezen voor Hotel de Ville. Met de indiener van het plan, Holland Housing Corporation, volgen de komende maand besprekingen om de verkoop rond te maken.

De keuze werd mede bemoeilijkt doordat in Warmond weinig starterswoningen zijn. Eén van de vier plannen, ingediend door Woningstichting Warmunda in samenwerking met Vitaal, bevatte ook (sociale) starterswoningen. Met name de Commissie Ruimte was de Woningbouwvereniging erkentelijk voor het indienen van een dergelijk sociaal ambitieus plan. Nadeel van dit plan was dat dit plan veel ruimte van het betrekkelijk kleine stuk grond in beslag nam. Om toch aan de behoefte van sociale woningbouw tegemoet te komen, stelt het college voor een groot bedrag van de verkoop van het gemeentehuis te reserveren voor sociale woningbouw.

Het college verwacht dat eind februari de koopakte ondertekend zal worden.

plattgrond Hotel de Villle