CALEM Port in 31 JRE-Restaurants

04/02/2008 12:12



Birdy Communicatie



Op dinsdag 29 januari jl. hebben de Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland (JRE) en Wine & Spirits uit Wateringen een contract ondertekend. In het contract is vastgelegd dat er vanaf januari 2008 een intensieve samenwerking is tussen JRE en CALEM Port, één van de sterke merken uit het assortiment van Wine & Spirits. Vanaf heden zijn er zes listings van CALEM Port verkrijgbaar in alle 31 JRE-restaurants in Nederland.

Het contract werd ondertekend in het Amsterdamse Okura Hotel. Namens JRE waren voorzitter Eugène van Angelbeek en penningmeester Patrick van Zuiden aanwezig. Namens Wine & Spirits zaten Winston van Eijkelenborg (directeur) en Oscar van Leeuwen (account manager) aan tafel. Zowel JRE als Wine & Spirits zijn blij met de intensieve samenwerking. Het voeren van de zes listings van CALEM Port in ieder JRE-restaurant past geheel in de filosofie van herkenbaarheid en professionaliteit die JRE landelijk wil uitstralen. Voor Wine & Spirits is de samenwerking met de jonge en innovatieve restaurateurs van JRE een nieuw bewijs dat deze snelgroeiende importeur succesvol kiest voor exclusiviteit en partnership. Behalve de samenwerking op het gebied de te schenken CALEM Port in de restaurants zal JRE later ook een reis gaan maken naar CALEM Port in Portugal. JRE had overigens al een samenwerking met Wine & Spirits en Jacobus Toet op het gebied van een geselecteerde JRE-kaviaar.

Over Wine & Spirits
Wine & Spirits is een zelfstandig familiebedrijf, opgericht in 1991 te Wateringen (Westland). De specialisatie van Wine & Spirits is exclusieve import, marketing, verkoop en distributie van (wereld)wijnen, champagne, port, gedistilleerd, geschenkverpakkingen en functionele dranken. Daarnaast richt Wine & Spirits zich de laatste jaren meer op het ontwikkelen van eigen producten en concepten en het bouwen van merken. Kwaliteit en innovatie staan hierbij centraal.

Over JRE
De Jeunes Restaurateurs d'Europe is een in 1974 opgerichte keten van zo'n 400 aangesloten innovatieve en zich culinair onderscheidende restaurants in Europa, waarvan de eigenaren/chefkoks niet ouder zijn dan 45 jaar. In Nederland zijn er 31 restaurants aangesloten bij de JRE. De JRE-leden zijn niet alleen jong en innovatief in de keuken, maar ook in de uitstraling en inrichting van hun restaurants. De slogan van JRE is Talent & Passion. JRE zet zich naast professionalisering van het gastronomische vak en opleiding ook in voor maatschappelijk verantwoorde goede doelen zoals de Culibus.

/////

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.