Politie Zuid-Holland-Zuid

04/02 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

dordrecht, 04-02-2008 o persberichten district I

GESTOLEN SNORFIETS
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is door de politie aangehouden wegens heling danwel diefstal van een snorfiets. Dit gebeurde op zondagmiddag 3 februari 2008 omstreeks 17.30 uur in het Weizigtpark. Een motoragent zag de jongen rijden op de snorfiets waarop geen kentekenplaat zat. Na een achtervolging liet de jongen de snorfiets achter in de buurt van de Krispijnseweg en ging er lopend vandoor. Politieagenten van de surveillancedienst kwamen ter assistentie en hielden de jongen aan. De snorfiets bleek in 2002 in Dordrecht te zijn gestolen. De jongen verklaarde dat hij de snorfiets van een onbekende man had gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

OVER AUTOS GELOPEN
DORDRECHT Drie jongens van 14 en 2 keer 16 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens vernieling van geparkeerde autos. Dit gebeurde op zondagavond 3 februari 2008 omstreeks 21.15 uur in de Groen van Prinstererweg. Na een melding van een alerte getuige dat er jongens over geparkeerde autos liepen gingen politieagenten op onderzoek uit. Zij troffen in de omgeving twee jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Later werd nog een derde jongen in zijn ouderlijke woning aangehouden. Drie geparkeerde autos in de Groen van Prinstererweg raakten fiks beschadigd. De jongens zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

INBRAAK WONING
DORDRECHT Op zondag 3 februari 2008 is tussen 13.00 en 24.00 uur ingebroken in een woning aan de Wijnstraat. Nadat de voordeur van de woning op de 3e etage met grof geweld is opengebroken kon men binnenkomen. De gehele woning is doorzocht. Gestolen zijn een televisie, een computer compleet met scherm en printer, een DVD-speler, sieraden en een klein geldbedrag. De Unit Forensische Opsporing verricht technisch sporenonderzoek.

BRAND
DORDRECHT - Op maandagochtend 4 februari 2008 omstreeks 00.25 uur moest de brandweer uitrukken voor brand in een woning aan de Marienbornstraat. Er kwam rook uit het plafond. De bewoners hadden de woning inmiddels ongedeerd verlaten. Bleek dat de bewoners de open haard hadden gestookt. Er was iets achter de openhaard gaan smeulen. De brandweer moest de gehele schoorsteen openhakken om de smeulende resten de doven.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Een 50-jarige ma uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagochtend 4 februari 2008 omstreeks 05.50 uur in een woning aan de Noorderstraat. Politieagenten troffen na een melding in de woning een 41-jarige vrouw aan. De vrouw had een hoofdwond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De verdachte was met een auto weggereden. Politieagenten troffen na een zoekactie de man aan op de Baanhoekweg en hielden hem aan. Bleek dat de verdachte, een vriend van de vrouw, haar met een glas op het hoofd had geslagen. De vrouw mocht naar hechting van de wond weer naar huis en deed aangifte. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.