Januari: recordaantal nieuwe ondernemers in Flevoland

04/02/2008 13:06



B&A



Begeleiding StartersPuntFlevoland werkt

Alleen al in januari 2008 hebben zich 39 nieuwe startende en gevestigde ondernemers aangemeld voor begeleiding door StartersPuntFlevoland. Deze organisatie biedt sinds anderhalf jaar startende en gevestigde ondernemers in Flevoland ondersteuning en begeleiding bij het opzetten en/of uitbreiden van een eigen bedrijf.

StartersPuntFlevoland onderscheidt zich door haar vraaggerichte aanpak en individuele begeleiding. Deze begeleiding loopt uiteen: van haalbaarheidsonderzoek door een restaurant in Almere-Buiten tot het organiseren van een samenwerkingsverband in de IT sector. Daarnaast is er een breed cursusaanbod over ondernemersvaardigheden en worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

StartersPuntFlevoland is een initiatief van de Provincie Flevoland, de Kamer van Koophandel en de zes Flevolandse gemeenten. Het project heeft tot doel het aantal starters te vergroten en ze beter voorbereid te laten beginnen. Daarnaast worden ook ondernemers die met een bedrijf tot ca. 5 jaar oud ondersteund bij een doorstart of doorgroei van hun bedrijf. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds.





http://www.StartersPuntFlevoland.nl