Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 4 februari 2008

Man aangehouden wegens belediging

Enschede

Een 35-jarige man uit Enschede werd zondag 3 februari aangehouden, omdat hij herhaaldelijk politieagenten beledigde tijdens carnavalsfestiviteiten op de Beckumerstraat in Enschede.

Surveillerende agenten hoorden tijdens carnavalsfestiviteiten op zondag 3 februari omstreeks 18.25 uur dat een man zich verbaal dreigend uitliet tegen een bestuurster van een taxi op de Beckumerstraat in Enschede. De agenten spraken de man aan op zijn gedrag, waarna zij zelf uitgescholden werden. Een andere man wist hem te bedaren en mee te nemen.

Omstreeks 20.00 uur zagen de agenten de man opnieuw op de Beckumerstraat lopen. Wederom begon de man te schelden tegen de agenten. De man, een 35-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede, waar hij werd opgesloten. In de loop van maandagochtend kon de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid worden gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-014390)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Holten

Een 26-jarige vrouw uit Haaksbergen raakte zondag 3 februari gewond, toen zij met haar auto in aanrijding kwam met een 72-jarige automobiliste uit Holten. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Markeloseweg met de Heideweg en de Langstraat in Holten.

Op zondag 3 februari werd omstreeks 13.45 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Markeloseweg met de Heideweg en de Langstraat in Holten. Ter plaatse bleek dat een 72-jarige vrouw uit Holten met haar auto over de Heideweg was gereden. Zij wilde de kruising met de Markeloseweg recht over steken in de richting van de Langestraat. Bij het oversteken verleende de Holtense geen voorrang aan een voor haar van links komende 26-jarige Haaksbergse automobiliste, die over de Markeloseweg reed. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakte de 26-jarige vrouw uit Haaksbergen gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-014301)

Beschonken bestuurster zonder rijbewijs aangehouden

Enschede

Een 46-jarige vrouw uit Enschede werd zondag 3 februari aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurde op de Noord Eschmarkerrondweg in Enschede.

Surveillerende agenten zagen zondag 3 februari omstreeks 21.00 uur een auto slingerend over de Kleinboekelerveldweg in Enschede rijden. De bestuurster van de auto werd op de Noord Eschmarkerrondweg aan de kant gezet en aan een verkeerscontrole onderworpen. De bestuurster, een 46-jarige vrouw uit Enschede, weigerde mee te werken aan de alcoholanalyse. De vrouw werd daarom aangehouden. Bij de aanhouding verzette zij zich hevig.

Op het politiebureau werd een bloedproef afgenomen. Na onderzoek bleek het rijbewijs dat de 46-jarige gebruikte vervalst te zijn. Het rijbewijs werd in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van het rijbewijs. De vrouw was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek de auto van de 46-jarige niet verzekerd te zijn. Tegen de 46-jarige Enschedese worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-014403)

Drie personen plegen vernielingen

Oldenzaal

In Oldenzaal werden zondag 3 februari drie personen aangehouden, omdat zij op verschillende locaties vernielingen pleegden.

Een 20-jarige man uit De Lutte werd aangehouden tijdens de carnavalsfestiviteiten in Oldenzaal op zondag 3 februari. De man vernielde omstreeks 21.45 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Ootmarsumsestraat kerstverlichting. De 20-jarige werd door personeel uit de zaak verwijderd, waarna zij de man overdroegen aan de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten.

Een 38-jarige vrouw uit Oldenzaal werd eveneens aangehouden. Omstreeks 22.20 uur werd gemeld dat er een ruit was vernield bij een horecagelegenheid aan de Ootmarsumsestraat. Ter plaatse spraken agenten met beveiligingspersoneel van het café. Zij droegen een 38-jarige Oldenzaalse over aan de politie, die zij de ruit hadden zien vernielen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau, waar zij werd ingesloten.

Een 21-jarige man uit Wierden werd omstreeks 22.40 uur aangehouden op het station in Oldenzaal. De man had onderweg van het centrum van Oldenzaal naar het station verschillende vernielingen gepleegd, waaronder vernieling van een slagboom bij een bank aan de Pastoriestraat. De 21-jarige werd op het politiebureau ingesloten.

Alle drie de aangehouden personen werden in de loop van maandagochtend 4 februari weer in vrijheid gesteld. Tegen alle drie wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-014415 / 08-014411 / 08-014425)

Twee jongens aangehouden wegens vernieling

Enschede

Twee Enschedese jongens van 16 en 15 jaar werden in de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari aangehouden, omdat zij op de Oldenzaalsestraat in Enschede een hectometerpaaltje vernielden.

Surveillerende agenten zagen maandag 4 februari omstreeks 02.40 uur een tweetal jongens een hectometerpaal vernielen op de Oldenzaalsestraat in Enschede. De twee, een 16-jarige en een 15-jarige Enschedeër, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Enschede. Na een verklaring te hebben afgelegd, kon de 15-jarige door zijn vader worden opgehaald van het bureau. De 16-jarige werd, na zijn verklaring, door de politie naar huis gebracht. Beide jongens zullen worden doorverwezen naar HALT. (08-014453)

Dorstige dief steelt wijn en plastic bekertjes

Geesteren

Een 18-jarige man uit Albergen werd in de nacht van zondag 3 op maandag 4 februari aangehouden, omdat hij uit een feesttent bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Geesteren diefstal pleegde.

Surveillerende agenten zagen maandag 4 februari omstreeks 00.05 uur een man lopen op de Mensinkkamp in Geesteren. De agenten zagen dat de man in het bezit was van twee flessen wijn en tevens probeerde om een stapel van 200 plastic bekertjes in zijn carnavalskostuum te verstoppen. Toen de man de politie opmerkte, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging wisten de agenten te achterhalen op de Mensmanstraat.

Toen de agenten de man aanspraken, verklaarde hij dat hij de wijn en de bekertjes had weggenomen uit een feesttent bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. De man, een 18-jarige Albergenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij werd opgesloten. In de loop van maandagochtend 4 februari werd de man, na een verklaring te hebben afgelegd, weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-014439)

TEL.: 053-4555588


---- --